Pistejakauma

0%

0%

0%

3%

6%

21%

30%

30%

6%

3%

Pisteytykset

rating 70,000

Beer Master
Käyttäjä

rating 70,000

Näyttelijät olivat hyviä, varsinkin Christian Bale pääroolissa aitoine läskeineen. Juoni oli kuitenkin lievä pettymys. Se ei ollut pintapuolinen mutta toisaalta ei myöskään mennyt tarpeeksi syvälle Dickin mielen syövereihin joten motiivit jäivät isoksi kysymysmerkiksi. Loppukrediittien välissä nähty kohtaus summasi leffan täydellisesti.

HAL9000
Käyttäjä

rating 70,000

Paremmin näytelty kuin ohjaajan aikaisempi tuotos The Big Short. Balen muuntautumiskyky on tämän päivän elokuvamaailmassa terävintä huippuluokkaa. Dick Cheneystä välittyy häikäilemätön ja jopa nihilistinen kuva. Tässä tapauksessa nimi pahensi miestä ja mies nimeä. Tuskin tämä koko touhu olisi ollut mahdollista, jos presidentti olisi ollut joku muu kuin yleisesti hoopona tunnettu Bush. Hauskimmat kohdat ovat ravintola-kohtaus ja kesken kaiken alkavat lopputekstit. On erikoinen sattuma, että pääosan esittäjä Christian Bale ja Dick Cheney ovat molemmat syntyneet 30. tammikuuta.

IsoVauva
Käyttäjä

rating 70,000

Samankaltainen hektinen ja raflaava tarinankerronta kuin ohjaajan aikaisemmassa, mainiossa The Big Shortissa. En tiennyt Dick Cheneystä etukäteen oikein mitään ja leffa kyllä onnistui huumorin avulla sivistämään minua miehestä oikein urakalla. Hyvin kiehtova ja vähälle huomiolle jäänyt tarina!
Christian Bale on pääroolissa erinomainen ja mies tekee jälleen kerran hämmästyttävän fyysisen muodonmuutoksen. Miehen uhrautumiselle roolien vuoksi on kyllä pakko nostaa hattua!

Hyvä leffa ja pidin tästä melkein yhtä paljon, kuin Big Shortista! Aihe ei kuitenkaan ollut ihan niin mielenkiintoinen, kuin vuoden 2008 talouskriisi. Pidän kuitenkin kovasti ohjaaja McKayn tavasta kertoa tositarinat tällaisella viihdyttävällä ja humoristisella tavalla!

Titan90
Käyttäjä

rating 70,000

Nykyajan Amerikan Yhdysvaltojen suuremman kokoluokan poliittista suhmurointia koskeva, paikoin vähän dokumentaariseen tyyliin tehty Vice tuo ilmoille mielenkiintoisen tarinan Dick Cheneysta. Miehestä jonka nimi on ainakin pari asteikkoa tuntemattomampi kuin esimerkiksi Trumpin tai Bushin, mutta jonka vaikutukset maailman rauhaan ja yleiseen poliittiseen tilanteeseen ainakin elokuvan mukaan ovat melko olennaiset. Taustoilla hääräävää vanhaa herraa näyttelemään valittu Bale on maskeerauksen ja näyttelytaitojensa takana lähes tunnistamaton hahmo, joka tuntuu sopivan roolii kuin nenä päähän.

Elokuvan tuotantotapa on melko epäortodoksinen, sillä satunnaisia mainoksia, uutispätkiä ja muuta sälää viuhuu eetteriin tuon tuosta keventämässä tunnelmaa ja luomassa utuista kokemusta jostakin muusta kuin perinteikkäästä elokuvasta. Moni valinta onkin varsin onnistunut, mutta loppua kohden tulee väkisinkin mieleen, että valinta on tehty enemmänkin siksi, koska voitiin. Ei siksi, että se tukisi erityisen merkittävästi kokonaisuutta. Pääosin ne kuitenkin sopivat humoristiseen lähestymistapaan melko sutjakkaasti.

Jotenkin muutenkin Vice antaa kuitenkin sellaisen kuvan, että yritys olla erilainen on jotenkin vähän turhan kovastikin päällä. Elokuva voisi olla jo sellaisenaan ihan kelvollinen ja varsinkin näyttelijäosasto onnistuu erinomaisesti, mutta nyt pyrkimys erota joukosta puree omaan nilkkaan. Vaikea tietenkin hahmottaa näin spekulointipohjalta, mutta ilmankin olisi saatettu pärjätä. Joka tapauksessa Vice nostaa esiin todella tärkeitä teemoja ja sudenkuoppia Yhdysvaltojen politiikasta ja toimii arvovaltaisena herättelijänä sen suhteen. Kokonaisuutena se on hieman keskivertoa parempi, varsin onnistunut dokumentaarihakuinen elokuva, josta olisi ehkä ollut revittävissä vielä aavistuksen enemmän irti.

.

Addeh
Käyttäjä

rating 70,000

Also Starring
Käyttäjä

rating 70,000

Juusak
Käyttäjä

rating 70,000

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 70,000

QT
Käyttäjä

rating 70,000

sulo
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

Vice - vallan oikeat kasvot
Vice - vallan oikeat kasvot arvosana 3,55

Vice - vallan oikeat kasvot (2018)

Alkuperäinen nimi: Vice

Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
2018
Pituus:
132 min
Ohjaajat:
Adam McKay
Käsikirjoittajat:
Adam McKay
Pääosanäyttelijät:
Alison Pill, Amy Adams, Christian Bale, Jesse Plemons, Sam Rockwell, Steve Carell
Maat:
USA
Kielet:
englanti