Arvostelu

Liika kyynisyys kannattaa jättää sängyn ja sohvan väliin jos tästä elokuvasta haluaa repiä nautintoa.

B-trillerit ovat erittäin epätasainen joukko, johon mahtuu sekä jätettä, viikossa unohtuvia tapauksia että myös hieman valoisampia luomuksia. The Keeper vaatii toimiakseen katsojalta tiettyä joustavuutta. Liika kyynisyys kannattaa jättää sängyn ja sohvan väliin jos tästä elokuvasta haluaa repiä nautintoa.

Krebs(Hopper) on ikääntyvä poliisipäällikkö, joka pitää harrastuksenaan huumevalistusta ala-asteilla ja kylpee omassa omahyväisyydessään vähin äänin. Gina (Argento) taas strippaa räkälöissä ja joutuu ikävän välikohtauksen takia Krebsin vahdittavaksi.

Niin, psykopaattiahan Hopper esittää. On ihan hyvä ettei hänestä olla väännetty mitään maanista perverssiä. Ensinnäkin hän on siihen aivan liian kiltinoloinen ja toisekseen hänen repliikkinsä kasvavat itse hahmoa suuremmaksi, mikä tuskin on ollut tarkoitus.
Lochlyn Munron saattaa harvakseltaan bongata joissakin valtavirtaa vähäpätöisemmissä leffoissa. Nyt hänen roolikseen on suunniteltu Krebsin alainen Burns, jonka itsenäistä toimintaa seuraa mielellään varsinaisten päätapahtumien väliin ujutetuissa koloissa.
Asia Argento on nainen paikallaan. Hän on kuin jokin kärsinyt tieteiselokuvan sankaritar. Jopa Sigourney Weaverin hahmo Alieneista käy etäisesti mielessä. Kiehtovan räjähtänyt olemus on hyvä vaihtoehto tavanomaiselle ja samalla yleensä syntisemmän näköiselle kirkujalle, joita tällaiset trillerit ovat hyödyntäneet jo aivan tarpeeksi. Juonen uskottavuus on joissain paikoin siinä ja siinä, ja se heijastuu heti Argenton toiminnan luontevuudessa. Käänteet eivät kuitenkaan ole liian räätälöidyn tuntuisia, ja juttua seuraa ihan mielellään. Ehkä hedelmällisin vertailukohde Vangitulle on saman vuoden Vaarallinen headhunter.

nimimerkki: Organismi

Pisteet: rating 60,000

Organismi
Käyttäjä, 38 arvostelua
Arvosteltu: 16.04.2006
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Alaston satama
Alaston satama arvosana 4,05
Alaston satama
Scarface - arpinaama
Scarface - arpinaama arvosana 4,42
Scarface - arpinaama
Valamiesten ratkaisu
Valamiesten ratkaisu arvosana 4,40
Valamiesten ratkaisu
Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,19
Nykyaika

Elokuvan tiedot

Vangittu
Vangittu arvosana 2,61

Vangittu (2004)

Alkuperäinen nimi: The Keeper

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
91 min
Ohjaajat:
Paul Lynch
Käsikirjoittajat:
Gerald Sanford
Pääosanäyttelijät:
Asia Argento, Dennis Hopper, Helen Shaver, Lochlyn Munro
Maat:
USA