Arvostelu

Kuka olisi uskonut, että tästä aiheesta saisi aikaan näinkin jännittävän kuvauksen?

Vaarallinen headhunter tarttui mukaan vuokraamosta varsin hätäisesti, piti vain äkkiä valita jotain tapitettavaa illalle.

Yksinkertaiset ainekset eivät tahdo toimia alkupuolella. Ei ole kovinkaan mielenkiintoista kuunnella jatkuvaa sinne tänne heiluvaa puhetta ja tuijottaa arkisia ympäristöjä. Tahmeanhitaisen startin yli kannattaa sinnitellä, sillä kuviot selkenevät nopeasti ja kellon tähyily vähenee.

Ben Keats (Gil Bellows) on arvostettu alansa osaaja ja hänestä aletaan kiinnostua myös oman firman ulkopuolella. Vincent Palmer (Christian Slater) vaikuttaa aluksi aika harmittomalta tyypiltä lähestyessään Keatsia sopimusmielessä. Hän sentään tuo elokuvalle ryhdin, sillä siitä eespäin teho perustuu pitkälti Palmerin sitkeyteen hänelle annettujen käskyjen noudattamisessa. Christian Slater asettuu osaansa loistavasti. Hänestä kehittyy nopeasti dynaaminen, viihdyttävä ja jopa positiivisesti ärsyttävä manipulaattori. Sen sijaan Bellows tahtoo jäädä tämän voimakkaan hahmon varjoon hieman liikaa.

Liian yksin Slater ei ehkä kuitenkaan ole, vaikka onkin elokuvan kantava voima. Jo hänen naamansa suuri osuus kannesta viittaa siihen. Keatsin perhe tuo tasapainottavaa tunnetta. On ollut myös enemmän kuin paikallaan vaihtaa välillä maisemia. Loppupuolessakaan ei voi sanoa olevan ainakaan mitään pahaa vikaa, saahan paha kuitenkin palkkansa kipinöivästi.

Vaarallinen headhunter osoittaa vilpitöntä tyylitajua. Kuka olisi uskonut, että tästä aiheesta saisi aikaan näinkin jännittävän kuvauksen?

nimimerkki: Organismi

Pisteet: rating 80,000

Organismi
Käyttäjä, 38 arvostelua
Arvosteltu: 30.10.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Rita Hayworth - avain pakoon
Rita Hayworth - avain pakoon arvosana 4,54
Rita Hayworth - avain pakoon
Trainspotting
Trainspotting arvosana 4,03
Trainspotting
Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot

Elokuvan tiedot

Vaarallinen headhunter
Vaarallinen headhunter arvosana 2,85

Vaarallinen headhunter (2004)

Alkuperäinen nimi: Pursued

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
95 min
Ohjaajat:
Kristoffer Tabori
Käsikirjoittajat:
Maggie April
Pääosanäyttelijät:
Christian Slater, Conchita Campbell, Gil Bellows
Maat:
USA