Arvostelu

Kaiken kaikkiaan Körmyn johdattamat sekoilut jaksavat viihdyttää, eikä paljon aivojakaan tarvitse rasittaa.

Vääpeli Körmy ja marsalkan sauva on ensimmäinen Körmy-leffa. Noin 14 vuotta leffan teosta on jo kulunut, mutta tämä suomalaisen junttihuumorin täyttämä armeijafarssi vaan jaksaa naurattaa. Hyvät näyttelijät temmeltävät ruudulla ja vitsit ovat nasevia. Vaikka kyseessä onkin melkeinpä juoneton sketsikokoelma, josta sen kummempaa syvyyttä on turha mennä etsimään, niin Körmyn sekoiluista lähtee kuitenkin hyvät röhönaurut.

Vääpeli Körmy (Kinnunen) saa tässä hänen ensimmäisessään leffassaan koulutettavakseen alokkaita, jotka ovat suoraan kuin jostain Poliisiopistosta. Koulutuksen ohella ehditään koheltamaan tataarituoppien kanssa, käydä TV-haastattelussa, tutkia armeijan simputusta ja tavoitella marsalkan sauvaa.Paljon nähdään irtonaisia sketsejä ja typerää koheltamista, mutta katsoja ei tule kuitenkaan pitkästymään.

Armeijavitsein koristeltu käsikirjoitus ja leffan rento ohjaus ovat molemmat lähtöisin miehestä nimeltä Ere Kokkonen. Vaikka osa kiitoksista filmin toimivuudesta kuuluukin tuolle herralle, niin suurin osa niistä kuuluu kuitenkin hyville näyttelijöille. Heikki Kinnunen on mainio, samoin Vesa Vierikko, joka esittää hyvin kapteeni Kuorttia. Eversti Pienimäkeä näyttelevä Tom Pöysti ei ollut myöskään huono valinta tuohon rooliin. Alokkaina nähdään mm. Jukka Puotila, Pertti Koivula ja Pekka Huotari, jotka vetävät kaikki nappisuoritukset. Oikeastaan koko farssin tähdeksi nouseekin viimeksi mainittu Huotari, joka on tällä kertaa todella hyvässä vedossa. Myös Ville Virtanen, Taneli Mäkelä jaSamuli Edelmann piipahtavat hetkisen ruudulla, mutta tekevät sen verran pienet roolit, ettei niitä voi oikein alkaa arvostelemaan.

Kaiken kaikkiaan Körmyn johdattamat sekoilut jaksavat viihdyttää, eikä paljon aivojakaan tarvitse rasittaa. Myös pientä satiiria Suomen puolustusvoimista on havaittavissa ja meno on pitkälti samanlaista, kuin Poliisiopistoissa, mikä kelpaa meikäläiselle. Mitään syvyyttä on turha etsiä, sillä nyt on kyseessä puhdas farssi, jonka tarkoituksena on vain ja ainoastaan sohvaperunan naurattaminen, mikä ei ole ollenkaan huono juttu. Nämä armeijajutut poikivat jatko-osia jopa neljän leffan verran.

Pisteet: rating 70,000

Thoke
Tykittäjä, 620 arvostelua
Arvosteltu: 19.09.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Toy Story 2
Toy Story 2 arvosana 3,74
Toy Story 2
Tuhon enkeli
Tuhon enkeli arvosana 4,32
Tuhon enkeli
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia arvosana 4,28
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia
Ihmissusi Lontoossa
Ihmissusi Lontoossa arvosana 3,50
Ihmissusi Lontoossa

Elokuvan tiedot

Vääpeli Körmy ja marsalkan sauva
Vääpeli Körmy ja marsalkan sauva arvosana 3,28
Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1990
Pituus:
107 min
Ohjaajat:
Ere Kokkonen
Käsikirjoittajat:
Ere Kokkonen
Pääosanäyttelijät:
Heikki Kinnunen, Jukka Puotila, Pekka Huotari, Pertti Koivula, Tom Pöysti, Vesa Vierikko
Maat:
Suomi
Kielet:
suomi