Arvostelu

Isot kehykset joista jotain oleellista jää kuitenkin puuttumaan.

Elokuva kertoo FBI:n internetrikosten yksiköstä, joka saa tehtäväkseen ratkaista sadistisen murhasarjan, jonka takana on käytännössä jäljittämättömissä oleva supernero sarjamurhaaja. Tämä näyttää uhriensa kuoleman suorana nettisivullaan. Mitä suurempi katsoja määrä sen nopeampi kuolema.

Odotin tältä elokuvalta paljon. Takakannessa lupailtiin jo Se7en- elokuvalle seuraajaa, mikä viimeistään nosti odotukset kattoon. Muutoinkin idea kuullosti ihan mielenkiintoiselta. Kuitenkin Untraceable osoittautui keskivertotrilleriksi, josta ei paljoa käteen jää. Sinällään mitään erityisen huonoa raina ei pidä sisällään, mutta tuntuu vain että kaikki tällainen on jo nähty. Pari agenttia jahtaa sarjamurhaajaa, joka ei mielestäni tässä tapauksessa edes ollut mitenkään erityisen kekseliäs, hahmon vakuuttavuudesta puhumattakaan.

Näyttelijäsuoritukset eivät säväytä. Ehkä se kertoo jotain jos ei enää edes muista näyttelijöistä mitään. Ainoa joka jäi mieleen on pääpahis ja tällä kertaa ei positiivisessa mielessä.

Elokuva valuu alusta onttoon loppuunsa yhden kerran viihteenä, jota ei varmasti toista kertaa jaksaisi edes väkisellä katsoa. Isot kehykset joista jotain oleellista jää kuitenkin puuttumaan. Seassa on tekokekseliäitä kuolemia ja kaikki tämä rakennettunta huteran ja korniakin konrnimman juonen päälle. Jättäkää jo se7en rauhaan! Se on arvostuksensa ansainnut.

Pisteet: rating 40,000

Nalle Pub
Käyttäjä, 27 arvostelua
Arvosteltu: 23.09.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

The Prestige
The Prestige arvosana 4,20
The Prestige
Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän
Mafiaveljet
Mafiaveljet arvosana 4,34
Mafiaveljet
Kummisetä osa II
Kummisetä osa II arvosana 4,29
Kummisetä osa II

Elokuvan tiedot

Untraceable
Untraceable arvosana 2,66
Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
101 min
K15
Tunnetaan myös nimillä:
Untraceable – jälkiä jättämättä (tv)
Ohjaajat:
Gregory Hoblit
Käsikirjoittajat:
Allison Burnett, Mark Brinker, Robert Fyvolent
Pääosanäyttelijät:
Billy Burke, Colin Hanks, Diane Lane, Joseph Cross, Mary Beth Hurt, Peter Lewis
Maat:
USA
Kielet:
englanti