Arvostelu

Alastomien tyttöjen tanssahtelu ja fallossymbolit luovat hyvin tunnelmaa.

Uhrijuhla sai ilmestyessään hävyttömän vähän huomiotta. Ja vähän niin kuin se ei olisi riittänyt, niin koko elokuva oli vähällä tuhoutua elokuvassa alasti näytelleen Britt Eklandin silloisen miehen Rod Stewartin toimesta. Kaiken lisäksi elokuvaa leikattiin alkuperäisestä kaksituntisesta alle puolitoistatuntiseksi filmiksi.

Uskovainen poliisi Neil Howie (Woodward) joutuu kadonnutta tyttöä jäljittäessään eräälle syrjäiselle saarelle. Saaren asukkaat ovat hylänneet kristinuskon ja palvovat pakanajumaluuksia. Heidän uskonnossaan on alastomien tyttöjen tanssia, fallossymboleja ja uhrilahjoja. Tämä kaikki tietenkin järkyttää Howietta.

Elokuva ei sinänsä ole kovin pelottava tai jännittävä, mutta tämä on omalla oudolla tavallaan karmaiseva. Elokuvan tunnelmaa ei luoda tavanomaisin keinoin vaan sitä luodaan muun muassa alastomilla tanssitytöillä ja fallossymboleilla. Varsinkin Britt Eklandin näyttelemän Willowin tanssahtelu alasti ja ihmisryhmän tanssi ja laulu fallossymbolin ympärillä on omituista, mutta hienoa katseltavaa. Myös lopun uhrijuhlakulkue on todella upea.

Ja näyttelijätyökin on todella hienoa. Christopher Lee tekee yhden parhaimmista rooleistaan lordi Summerislena. Hän saa Summerislen tuntumaan todella erikoiselta tyypiltä. Edward Woodward tekee hienoa työtä uskovaisena Neil Howiena. Myöskin Britt Ekland tekee todella hienoa työtä. Hänelle olisi kyllä suonut enemmänkin aikaa leffassa.

Pisteet: rating 80,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 09.09.2005
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Menetetty maa
Menetetty maa arvosana 4,09
Menetetty maa
Komisario Palmun erehdys
Komisario Palmun erehdys arvosana 4,22
Komisario Palmun erehdys
The Raid 2: Berandal
The Raid 2: Berandal arvosana 3,96
The Raid 2: Berandal
Lucky Number Slevin
Lucky Number Slevin arvosana 3,97
Lucky Number Slevin

Elokuvan tiedot

Uhrijuhla
Uhrijuhla arvosana 3,89

Uhrijuhla (1973)

Alkuperäinen nimi: The Wicker Man

Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
1973
Pituus:
84 min
Ohjaajat:
Robin Hardy
Käsikirjoittajat:
Anthony Shaffer, David Pinner
Pääosanäyttelijät:
Britt Ekland, Christopher Lee, Diane Cliento, Edward Woodward, Ingrid Pitt
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti