Arvostelu

Elokuvassa ei tapahdu yliluonnollisuuksia, ei mässäillä verellä ja kaikki olennainen tapahtuu kirkkaassa päivän valossa.

Löysin The Wicker Man elokuvalta ja Iron Maidenin Brave New World levyltä löytyvän The Wicker Ma -kappaleen väliltä yhteyden: kummatkin ovat loistavia. Uhrijuhla on siis loistava elokuva, kulttifilmi joka jokaisen tulisi nähdä jo Christoper Leen mahtavan roolisuorituksen takia.

Uskonnollinen poliisi Neil Howie (Woodward) saapuu pienelle Skotlantilaiselle saarelle etsimään kadonneeksi iloitettua teinityttöä, ja saa heti huomata ettei hän olekkaan millä tahansa saarella. Asukkaat uskovat nimittäin aivan omiin uskontoihinsa, eivätkä piittaa pätkääkään kristinuskosta, mihin Howie uskoo enemmän, kuin itseensä. Howie on shokissa nähtyään sen mitä lapsille opetetaan koulussa ja huomattuaan, että baari on auki yliaikaa. Hän saa myös todistaa, kuinka nämä kummalliset ihmiset viettävät suurta kevätjuhlaa Lordi Summerislen (Lee) johdolla.

Uhrijuhla on yksi kaikkien aikojen varmasti aliarvostetuimpia kauhuelokuvia, johtuen varmaankin siitä, että se ei olekkaan aivan perinteistä kauhua. Tässä elokuvassa ei tapahdu yliluonnollisuuksia, ei mässäillä verellä ja kaikki olennainen tapahtuu kirkkaassa päivän valossa.

Katsoin tämän elokuvan vain, koska olen Iron Maiden fani, mutta yllätyin kun tajusin tämän elokuvan olevan mahtava. Uhrijuhla on nimittäin monella tavalla ainutlaatuinen elokuva ja sen jokainen kohtaus (etenkin loppuratkaisu) syöpyy katsojan mieleen niin, ettei se lähdes sieltä millään liuottimella!

nimimerkki: BatDeamon

Pisteet: rating 90,000


Vieras Arvosteltu: 04.12.2003
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Aivokuollut
Aivokuollut arvosana 4,01
Aivokuollut
Chinatown
Chinatown arvosana 4,16
Chinatown
The Prestige
The Prestige arvosana 4,20
The Prestige
Noita
Noita arvosana 3,92
Noita

Elokuvan tiedot

Uhrijuhla
Uhrijuhla arvosana 3,89

Uhrijuhla (1973)

Alkuperäinen nimi: The Wicker Man

Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
1973
Pituus:
84 min
Ohjaajat:
Robin Hardy
Käsikirjoittajat:
Anthony Shaffer, David Pinner
Pääosanäyttelijät:
Britt Ekland, Christopher Lee, Diane Cliento, Edward Woodward, Ingrid Pitt
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti