Arvostelu

Alku muistutti tyylikkyydellään Snatchiä tai Tarantinon tuotoksia.

Tuhon tie oli tärppi divarin hyllyltä. Mitään ennakkoasenteita tai -tietoja leffasta ei ollut, joten mielenkiinnolla leffa masiinaan. Alkuminuutit näyttivätkin lupaavilta. Ei mitään tyypillistä Holly-kamaa. Vähäeleinen Benicio del Toro oli tuttu entuudestaan varsinkin hienosta Trafficista ja kakkosukko Ryan Philippe oli naamaansa näyttänyt jo ainakin Julmissa aikeissa ja 54:ssa.

Tuhon tiellä on K-18 -luokiteltu elokuva ja homman edetessä käy selväksi miksi. Lievä pettymys alun virittelyn jälkeen oli, että leffa vajosi tyylittömään verihärdelliin joka oli perusteena luokitukselle. Alku muistutti tyylikkyydellään Snatchiä tai Tarantinon tuotoksia, mutta taso ei säilynyt loppupeleissä. Touhu meni totaaliräiskimiseksi, jonka siis voi toteuttaa hienostikin.

Tuhon tie on tarina kahdesta tapakriminaalista jotka ottavat panttivangiksi naisen joka odottaa tilattua lasta ökyrikkaalle pariskunnalle. Niin kauan hommat hoituvat, kunnes ökyjen rahat osoittautuvat likaisiksi ja kaappaajien perään lähtee eri motiivein ukko jos toinenkin. Loppuratkaisu on silkkaa ketchuppia.

Ohjaajana ja käsikirjoittajana Tuhon tiellä -leffassa on Epäillyt -käsikirjoittaja Christopher McQuarrie. Nähdyn perusteella suutari pysyköön lestissään. Loppua kohti ote yksinkertaisesti urvahtaa. Del Toro on katu-uskottava ja hoitaa homman tarkasti omalla tavallaan, mutta kun puitteet pettävät ei lopputulos yllä superluokkaan. Välillä piti jopa tsekkailla kelloa.

Trafficin jälkeen del Toro on noussut Viljamin näyttelijöiden Top Ten -osastoon ja hän kantaa Tuhon tie-leffaakin. Juliette Lewis antaa hyvin taustatukea, mutta köntys-Caan ja muut eivät pysy perässä.

Viihde-, kuten kolleegat sanovat, pläjäyksenä Tuhon tie ei ole paras mahdollinen valinta, sillä se vaatii keskittymistä. Jos olutta on sessiossa mukana vähänkään, on katsojan hyvä varata paperia ja kynää jotta organisaatiokaavion piirtäminen on mahdollista. Kuka on tyrkännyt ketäkin ja kuka on uskollinen kenellekin - siinä Tuhon tie -haasteet.
Benicio del Toro -faneille leffa käy välipalana ennen seuraavaa supertyötä.

Pisteet: rating 60,000

Viljami
Ylläpitäjä, 232 arvostelua
Arvosteltu: 11.02.2002
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Tiikerikissa
Tiikerikissa arvosana 4,11
Tiikerikissa
Harakiri
Harakiri arvosana 4,25
Harakiri
Reservoir Dogs
Reservoir Dogs arvosana 4,25
Reservoir Dogs
Dolls
Dolls arvosana 4,30
Dolls

Elokuvan tiedot

Tuhon tiellä
Tuhon tiellä arvosana 3,02

Tuhon tiellä (2000)

Alkuperäinen nimi: The Way of the Gun

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
115 min
Ohjaajat:
Christopher McQuarrie
Käsikirjoittajat:
Christopher McQuarrie
Pääosanäyttelijät:
Benicio Del Toro, James Caan, Juliette Lewis, Nicky Katt, Ryan Philippe, Scott Wilson, Taye Diggs
Maat:
USA
Kielet:
englanti, espanja