Pistejakauma

6%

11%

22%

17%

11%

11%

17%

6%

0%

0%

Pisteytykset

rating 40,000

Joku
Käyttäjä

rating 40,000

Charles Bandin nimi krediiteissä on kyllä aina lupaus seikkailusta. Äijä on ollu läsnä tekemässä ihan aitoja helmiäkin, kuten Re-Animatoria, From Beyondia ja Tourist Trapia. Lähinnä Band kuitenkin tunnetaan esimerkiksi mainitsemiani leffoja myöhemmästä Full Moon -lafkasta, joka on puskenu vuosikymmenien ajan roskafilmejä suoraan kotitallenteille. Troll on Bandin aiemman yhtiön, Empiren tekosia, mutta vois ryönäiseltä olemukseltaan olla myöhempiä Full Moon -teoksia aivan hyvin.

Troll on kasattu oikeestaan todella vakuuttavalla porukalla. On suoranaisia kulttinäyttelijöitä, tehosteguruja jne. Jopa poplegenda Sonny Bono häärii ruudulla! Siltikin lopputulos on jotenkin toooooooodella kämänen. Tehosteita siis lukuunottamatta, siltä puolelta ei pysty antamaan noottia. Trollin ehkä suurin vika on se, että siitä lähdettiin tekemään lastenelokuvaa. Ohjaaja ja tehostevelho John Carl Buechler olis halunnu tehdä filmistä enemmänkin slasher-henkisen, mutta Bandin idea oli vääntää PG-13 -elokuva. Ei hyvä. Sanottakoon kuitenkin ettei se todellakaan ole elokuvan ainoa kompastuskivi. Käsikirjoitus on täysin älytön, lapsinäyttelijät rasittavia ja jotenkin elokuva onnistuu laahaamaan aivan liikaa tunnin ja kahdenkymmenen minuutin kestostaan huolimatta.

Ihan lupaavasta premissistään ja hienoista rölli-efekteistä huolimatta Troll on todella valju ja tyhjänpäiväinen elokuva. En ihmettele yhtään, että tämä ykkösosa on jäänyt totaalisesti maailman huonoimpanakin pidetyn kakkososansa varjoon.

Hauska muuten että päähenkilöiden nimet on Harry Potter Senior ja Harry Potter Junior!

Blastmaster
Käyttäjä

rating 40,000

Pix
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

Peikko
Peikko arvosana 2,22

Peikko (1986)

Alkuperäinen nimi: Troll

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1986
Pituus:
82 min
Ohjaajat:
John Carl Buechler
Käsikirjoittajat:
Ed Naha, John Carl Buechler
Pääosanäyttelijät:
Anne Lockhart, Jenny Beck, Julia Louis-Dreyfus, Michael Moriarty, Noah Hathaway, Phil Fondacaro, Shelley Hack, Sonny Bono
Maat:
USA, Italia
Kielet:
englanti