Pistejakauma

12%

Pisteytykset

afterman

rating 60,000

Ihan ok leffa muumien luojasta Tove Janssonista Alma Pöysti sopii hyvin Toven rooliin.

Beer Master

rating 60,000

Liian yllätyksetön ihmissuhdedraama, jonka pääosassa nyt vain sattui olemaan tunnettu taiteilija. Alma Pöysti loisti Tovena, mutta mistä muumit kumpusivat jäi mysteeriksi kuten muukin taide. Pettymys.

dbgirl

rating 60,000

Katsoin, koska näin trailerin ja tajusin etten tiedä Tove Janssonista mitään muuta kuin kirjoittamansa Muumi-kirjat ja sen että hän myös sekä piirsi että maalasi Muumi-aiheisia tauluja. Mutta tämän mukaan hän näemmä teki paljon muutakin. Hänen henkilökohtainen elämänsäkin oli minulle täysi mysteeri ennen tätä. Jotenkin hävettää, onhan tämä sentään Muumien tekijän maa.

Elämäkertaleffana tämä ei ollut mitenkään ihmeellinen mutta ei huonokaan. Ainoana miinuksena näkisin tässä sen oudon pysähtyneisyyden tunnun minkä vuoksi tämä tuntuu paljon pidemmältä kuin mitä se oikeasti onkaan. Näyttelijät ovat enimmäkseen hyviä ja rentoja, mikä on poikkeuksellista, normaalisti täällä kun ollaan niin jäykkiä. Suomalainen leffa joka on oikeasti kilpailukykyinen ulkomaisten leffojen kanssa, hienoa! Ehkä täällä opitaan pikkuhiljaa.

Pidin siitä että Tove (Alma Pöysti) oli tässä moniulotteinen hahmo, näissä yleensä vain korostetaan yhtä, hyvässä lykyssä kahta luonteenpiirrettä. Myös Atos Wirtanen (Shanti Roney) oli lempparini. Krista Kososesta en ihan tiedä oliko hän hyvä vai ei. Vähän sekä että?

Tämä keskittyi ihmissuhteisiin, mutta olisin silti halunnut edes vähän enemmän nähdä taiteen luomista, siinä mielessä pieni pettymyksen tapainen. Mutta ohjaajalle suotakoon oma näkemyksensä.

Juki

rating 60,000

Vähän liikaa keskitytään Toven rakkauselämään ja ihmissuhteisiin ja se varsinainen taide ja Muumi-jutut jäävät vähän taka-alalle, vaikka toki nekin mukana ovat. Rööki sauhuaa jatkuvasti, mutta sellainenhan Tove kuulemma olikin. 83-vuotiaaksi asti poltteli kuin korsteeni. Ulkokuvia on harmittavan vähän, suurin osa elokuvasta on kuvattu sisätiloissa ja ulkokohtauksia on vain pari-kolme. Ei tämä mikään mestariteos ole, mutta ihan mielenkiintoinen kuvaus Toven elämästä 1940- ja 1950-luvuilla. Alma Pöysti loistaa Toven roolissa.

cronenberger
Tykittäjä