Pistejakauma

0%

3%

0%

3%

6%

8%

11%

11%

22%

36%

Pisteytykset

rating 90,000

Titan90
Käyttäjä

rating 90,000

Eeppinen elokuva 1800-luvun jälkimmäisen puoliskon Italiasta, joka on historiansa käännekohdassa yhdistymisaatteen vallatessa yhä enemmän tilaa. Kamera keskittyy Salinan ylimystöperheen seuraamiseen, missä erityisesti johtohahmo Don Fabrizio (Burt Lancaster) on keskiössä. Välillä käydään vähän juhlimassa, lomailemassa ja taas juhlimassa, kun rahvas taistelee henkensä edestä vallankumouksen äärellä.

Uskomattoman kauniisti kuvattu kokonaisuus, joka ei massiivisesta pituudestaan huolimatta ole erityisen raskas katsottava. Kohtaukset ovat pitkiä ja vähän tapahtumia sisältäviä, jouhevaan dialogiin nojautuvia, mikä vaatii katsojalta sinänsä melko paljon. Näyttelijät onnistuvat kuitenkin hoitamaan asiansa tyylillä ja erityisesti Lancaster heti jumalasta seuraavana on ällistyttävän hyvä roolissaan.

Il Gattopardo on yhteiskunnallisten elokuvien jykeviä maamerkkejä ja kuuluu ehdottomasti tähän asti näkemistäni sinne aivan eliitin joukkoon. Vaikka elokuvalla on paljon mittaa ja se sisältää runsaasti erilaisa lähestymistapoja, myös se mitä ei näytetä, kertoo tarinaansa. Keskeisen porvarissuvun johtajalle on lopulta aika pitkälti se ja sama, minkälainen hallinto maassa vallitsee. Joka puolelta ollaan kuitenkin takamusta nuolemassa ja kosiskelemassa jos jonkinlaisiin virkoihin uuden ja mullistavan edessä. Mutta kuten Don se toteaa: kaiken pitää muuttua, jotta asiat pysyvät samanlaisina.

.

Addeh
Käyttäjä

rating 90,000

Cuagwe
Käyttäjä

rating 90,000

D-McH
Käyttäjä

rating 90,000

humanity
Käyttäjä

rating 90,000

ms
Käyttäjä

rating 90,000

Pix
Käyttäjä

rating 90,000

Vilperi
Käyttäjä

rating 90,000

Elokuvan tiedot

Tiikerikissa
Tiikerikissa arvosana 4,11