Arvostelu

Erittäin kliseinen ja hahmot ovat äärimmäisen pahvisia.

Teinikauhuelokuvia on tehty jo 1980-luvulta lähtien. Halloweenin ja Perjantai 13:n jälkeen on niitä tullut iso läjä. Harvoin noista teinikauhuiluista mitään kovin laadukasta löytyy. Eikä kyllä laatua löydy vuonna 1997 valmistuneessa Tiedän mitä teit viime kesänä-leffastakaan. Teinikauhuelokuvien suurin ongelma on aina ollut se, ettei niissä ole juuri mitään uutta. Kun on nähnyt muutaman teinikauhuelokuvan, niin on aika sama, onko nähnyt enempää, sillä ne noudattavat melko samankaltaista kaavaa. Ei mikään ihme, että teinikauhuelokuva on (toivottavasti) lähes sukupuuttoon kuollut laji. Tosin 1990-lukua ei voi muutenkaan sanoa kauhuelokuvien kulta-ajaksi. Ei tuolta vuosikymmeneltä montaa hyvää kauhuelokuvaa valmistunut.

Tiedän mitä teit viime kesänä-elokuvan suurin heikkous löytyy jo ihan perustekijöistä. Elokuva epäonnistuu jo juonitasolla. Juoni on varsin köyhä, eikä siitä saada oikein mitään irti. Eikä muutenkaan ole kovin omaperäinen idea, että nuoret aiheuttavat vahingossa jonkun kuoleman ja joku tulee kostamaan. Tämäkin on jo nähty aika monta kertaa. TMTVK pitäisi olla myös kauhua. Mutta missä sitä on? Minä en ainakaan löytänyt. Pari säikyttelykohtausta tähän on yritetty saada, mutta säikyttely ei onnistu. Tästä ei löydy kauhua etsimälläkään.

Eikä hahmopuolestakaan ole mitään apua tämän elokuvan suhteen. Hahmot ovat äärimmäisen kliseisiä teinihahmoja. Hahmoihin ei ole panostettu yhtään. Katsojalle ei olekaan paljon väliä, kuka saa siitä kalakoukusta. Näyttelytyökin on erittäin surkeaa- Muun muassa TV-sarja Viiden jutussa näytellyt Jennifer Love Hewitt tyytyy näyttelemään rintojaan. Siitä voikin jo päätellä, keille tämä filmi on suunnattu. Jos Jenniferin rinnat kiinnostavat, niin tämä voi olla ihan katsottava, mutta muuten kannattaa vältää.

Tätä leffaa rassaavat heikon juonen, kauhun puuttumisen ja pahvisten hahmojen lisäksi äärimmilleen vedetty kliseisyys. Tähän on kasattu paljon ideoita muista teinikauhuiluista. On teinejä ja naamioitu murhaaja, joka heiluu terävän aseen kanssa jne. Tiedän mitä teit viime kesänä on sitä paitsi hyvin ennalta-arvattava. Ei tarvitse tuntea kovin montaa teinikauhuleffaa tajutakseen, mitä seuraavaksi tapahtuu. Eli tämä elokuva ei anna paljon muuta kuin Jennifer Love Hewittin tissejä.

Pisteet: rating 30,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 19.05.2006
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Texasin moottorisahamurhat
Texasin moottorisahamurhat arvosana 3,91
Texasin moottorisahamurhat
Child's Play
Child's Play arvosana 3,58
Child's Play
Pieni kauhukauppa
Pieni kauhukauppa arvosana 3,65
Pieni kauhukauppa
Ruumiinsieppaajat
Ruumiinsieppaajat arvosana 4,23
Ruumiinsieppaajat

Elokuvan tiedot

Tiedän mitä teit viime kesänä
Tiedän mitä teit viime kesänä arvosana 2,62

Tiedän mitä teit viime kesänä (1997)

Alkuperäinen nimi: I Know What You Did Last Summer

Genret:
Kauhu
Valmistusvuosi:
1997
Pituus:
97 min
Ohjaajat:
Jim Gillespie
Käsikirjoittajat:
Kevin Williamson, Lois Duncan
Pääosanäyttelijät:
Freddie Prinze Jr., Jennifer Love Hewitt, Ryan Philippe, Sarah Michelle Gellar
Maat:
USA
Kielet:
englanti