Arvostelu

The Wolf of Wall Street on Scorsesen ja DiCaprion parhaimmistoa heti The Departedin jälkeen.

Martin Scorsese ja Leonardo DiCaprio yhdistävät jälleen voimansa elokuvassa The Wolf of Wall Street, joka on tositarina pörssimeklari Jordan Belfortista ja hänen elämänsä vaiheista. Perustuu myös Belfortin samannimisiin muistelmiin

Jordan Belfort (DiCaprio) on pörssimeklari, joka haaveilee menestyksekkäästä urasta Wall Streetillä. Mark Hannan (Matthew McConaughey) opastuksella, Jordanin ura alkaa loisteliaasti. Jordanista tulee heti halpaosakkeita kauppaavan pikkufirman paras työntekijä. Siitä alkaakin Belfortin tie menestykseen kun rahaa alkaa sataa taivaasta, työntekijät lisääntyvät, tilat suurenevat ja Belfort saa vielä lempinimenkin: Wall Streetin susi.

The Wolf of Wall Street on kolmetuntiseksi elokuvaksi hullu ja rohkea. Huumeita, valtaa, rahaa, viinaa ja naisia piisaa ihan mukavasti. Leffa myös nauratti pikkuisen ja antoi oppitunnin pörssimeklarin urasta. Elokuva vaikutti samanlaiselta kuin Scorsesen vuonna 2004 ohjaama Lentäjä.

Scorsese tekee erityisen hyvää työtä näyttelijöiden kanssa. DiCaprio tekee uransa tähän asti parhaimman roolinsa sekoilevana ja rellestävänä pörssimeklarina, joka olisi saanut ansaita Oscarin, tai edes ehdokkuuden. Sivunäyttelijöistä Jonah Hill uskaltaa tuoda villin puolensa ja osaa vielä bailata, mutta McConaughey tuntuu jäävän pois heti alun jälkeen. Margot Robbie on Belfortin vaimoksi turhankin eroottinen, eikä ole helposti pidettävä henkilö.

Scorsese antaa historiantunnin Belfortista ja siitä, miksi ei kannata alentua hänen tasolleen. Puutteistaan huolimatta The Wolf of Wall Street on Scorsesen ja DiCaprion parhaimmistoa heti The Departedin jälkeen.

Pisteet: rating 80,000

TomCruise
Käyttäjä, 50 arvostelua
Arvosteltu: 04.05.2016
Katsottu: Kotona

rating 60,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän
Koskemattomat
Koskemattomat arvosana 4,20
Koskemattomat
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme
American History X
American History X arvosana 4,27
American History X

Elokuvan tiedot

The Wolf of Wall Street
The Wolf of Wall Street arvosana 4,01
Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
2013
Pituus:
179 min
Ohjaajat:
Martin Scorsese
Käsikirjoittajat:
Jordan Belfort, Terence Winter
Pääosanäyttelijät:
Jean Dujardin, Jonah Hill, Jon Favreau, Kyle Chandler, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Rob Reiner
Maat:
USA
Kielet:
englanti