Arvostelu

Käsivarakameralla kuvattu sukellus neljän Louisianassa asustavan nuoren miehen elämään.

Vuonna 2010 valmistunut teinikomedia The Virginity Hit on käsivarakameralla kuvattu sukellus neljän Louisianassa asustavan nuoren miehen elämään. Kaveruksilla on tapana kannustaa toisiaan poikuuden menettämisessä ja polttaa bongista parit sauhut tavoitteen saavuttamisen kunniaksi. Elokuvan alussa päästään tilanteeseen, jossa yksi kaveruksista jää ainoana vaille seksuaalielämän ensimmäistä merkkipaalua, ja näin varsin perinteiseen amerikkalaistyyliin alkaa Matt-nimisen jannun tapahtumarikas naismetsästys.

Juoni kuulostaa aivan liian kliseiseltä ja satoja kertoja ennen nähdyltä, mutta siihen samankaltaisuudet genreveljien suhteen sitten loppuuvatkin. The Virginity Hit on erittäin laadukkaasti ja aidontuntuisesti kuvattu realistisen tuntuinen tarina neljästä yhtä pitävästä kaveruksesta, joista keskiössä ovat velipuolet Matt ja Zack. Huumori on hyvää, läppä lentää ja hauskoja sattumuksia riittää. Lisäksi juoni ei ole millään muotoa ennalta-arvattava, vaan yllättää katsojansa monessa käänteessä ja pitää mielenkiinnon takuulla yllä kestonsa ajan. Täyttä komediaa The Virginity Hit ei ole, sillä mukana on vakaviakin hetkiä. Enemmänkin se on kuin katsaus todelliseen elämään ja käsivarakamerakuvaus toimii tässä tekeleessä täydellisesti.

Ohjauksen ja käsikirjoituksen suorittaneet Andrew Gurland ja Huck Botko olivat allekirjoittaneelle tuntemattomia nimiä ennen tätä rainaa. Heillä tuntuu olevan homma hanskassa oikeinkin mallikkaasti tämän perusteella, eikä The Virginyt Hit varmasti jää viimeiseksi elokuvaksi, jonka näiltä miehiltä katsastan. Näyttelypuolella päähuomion vie Zack Pearlman, jonka luonteva eläytyminen rooliinsa saa todella unohtamaan, että tässä on katsomassa elokuvaa. Zackin esittämä hieman tukeva ja vitsejä laukova hahmo vastaa myös paljon leffan huumorista. Pääroolin luiseva ja nörttimäinen Matt Bennett onnistuu työssään myös, mutta on samalla leffan heikoin lenkki hahmonsa vuoksi. Mattin tulkitsema nuorimies on välillä heikko ja kokematon, mutta välillä taas todella rohkea, määrätietoinen ja itsekäs kusipää. Katsojana on vaikea ajatella, pitäisikö häntä vihata, sääliä vai rakastaa. Sivuosassa pyörähtää myös aikuisviihdeammattilainen Sunny Leone, näytellen omana itsenään. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon lähes koko castingin käyttävän rooleissaan omia nimiään.

Mikäli olet kyllästynyt American Pie -tyylisiin teinikomedioihin ja kaipaat kyseiseen genreen vaihtelua, kannattaa The Virginity Hit ehdottomasti lisätä katsomislistalle. Allekirjoittaneelle se oli ainakin positiivinen ilmestys, ja saman tyyppiset arkielämän aidontuntuiset komediat todennäköisesti tulevat lähitulevaisuudessa valtaavan markkinatilaa yhä enemmän.

Pisteet: rating 70,000

Boy From Shadows
Tykittäjä, 230 arvostelua
Arvosteltu: 24.11.2011
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Kyttäyskeikka
Kyttäyskeikka arvosana 3,69
Kyttäyskeikka
Toy Story 2
Toy Story 2 arvosana 3,74
Toy Story 2
Smoke
Smoke arvosana 3,77
Smoke
The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist

Elokuvan tiedot

The Virginity Hit
The Virginity Hit arvosana 1,83
Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
2010
Pituus:
86 min
Ohjaajat:
Andrew Gurland, Huck Botko
Käsikirjoittajat:
Andrew Gurland, Huck Botko
Pääosanäyttelijät:
Jacob Davich, Krysta Rodriguez, Matt Bennett, Nicole Weaver, Zack Pearlman
Maat:
USA
Kielet:
englanti