Arvostelu

Perinteinen kertomus varkaista, poliiseista, ystävyydestä, petoksesta, toivosta ja rakkaudesta

Vuonna 2006, ohjaaja Adriane Lyne toi Chuck Hoganin novellin Prince of Thievesin tuottaja Graham Kingille, joka taas esitteli sen Warner Brosille, joka suostui tekemään sovituksen Lynen toimiessa ohjaajana ja Sheldon Turnerin käsikirjoittaessa sen. Vuonna 2008 sovitus nimettiin The Towniksi, jolloin Ben Affleckista tuli ohjaaja, Gone Baby Gonen ollessa hänen ensimmäinen ohjauksensa. Affleck halusi tehdä elokuvan kutsumalla lukion luokkakaverinsa Aaron Stockardin työstämään käsikirjoitusta hänen kanssaan, sekä matkustaakseen Bostoniin etsimään aiheita.

Rikollisista tunnetussa Bostonin kaupunginosassa Charlestownissa, Doug MacRayn (Ben Affleck) johtama rikollisliiga kidnappaa pankinjohtaja Claire Keeseyn (Rebecca Hall). MacRay suunnittelee rikolliselämän taakse jättämistä, ja alkaa tehdä tuttavuutta naiseen, joka ei tunnista tätä kidnappaajakseen. Häntä kuitenkin painostetaan jatkamaan, mikä saa FBI:n, ja sen agentin Adam Frawleyn (Jon Hamm) jahtaaman heitä.

Affleck ohjaa noin parin tunnin mittaisen rikosdraaman loistavasti ja onnistuneesti. Juoni on erittäin kekseliäs ja käsikirjoitus on parasta materiaalia. MacRayn ja Clairen välinen suhde on yksi elokuvan pääkliseitä, mikä luo selkärangan elokuvalle. Ryöstökohtaukset ovat mahtavia, joista osa on nopeasti hoidettuja. Useissa rikoselokuvissa poliisit ovat pääosassa, mutta The Townissa on rikollisten vuoro olla keskeisempiä päähenkilöitä.

Henkilöhahmot ovat onnistuvia ja suoriutuvat upeasti. Affleck on rauhallinen ja mukavanoloinen, minkä lisäksi hän tekee hyvää työtä. Hall on erinomainen, sekä hallitsee erilaiset tilanteet osuvasti. Jeremy Renneriltä löytyy paljon luovuutta, sekä taitoa ja tahtoa, mitkä saavat hänet onnistumaan roolissaan.

Renner oli ehdolla Oscarin, Golden Globen ja Screen Actors Guild -palkinnon saajaksi parhaasta miessivuosasta. Pete Postlewhite oli postuumisti ehdolla parhaan miessivuosan BAFTA-palkintoon.

The Town on perinteinen kertomus varkaista, poliiseista, ystävyydestä, petoksesta, toivosta ja rakkaudesta. Se on myös erittäin vahvaluonteinen ja vaikuttava elämys, joka on Affleckin parhaita teoksia. Yksi parhaita leffoja 2010-luvulla, sekä rikoselokuvien aatelia.

Pisteet: rating 100,000

TomCruise
Käyttäjä, 50 arvostelua
Arvosteltu: 07.06.2016
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Valamiesten ratkaisu
Valamiesten ratkaisu arvosana 4,40
Valamiesten ratkaisu
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini arvosana 4,16
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini
Reservoir Dogs
Reservoir Dogs arvosana 4,25
Reservoir Dogs
Mississippi palaa
Mississippi palaa arvosana 3,93
Mississippi palaa

Elokuvan tiedot

The Town
The Town arvosana 3,68
Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
2010
Pituus:
125 min
Ohjaajat:
Ben Affleck
Käsikirjoittajat:
Aaron Stockard, Ben Affleck, Chuck Hogan, Peter Craig
Pääosanäyttelijät:
Ben Affleck, Blake Lively, Chris Cooper, Jeremy Renner, Jon Hamm, Pete Postlethwaite, Rebecca Hall
Maat:
USA
Kielet:
englanti