Pistejakauma

0%

0%

1%

4%

4%

15%

28%

41%

7%

1%

Pisteytykset

rating 90,000

barros
Käyttäjä

rating 90,000

Viihdepaukku, jossa kemiat pelaavat yhteen. juonikin on mukiinmenevä ja soundtrackilla soi kuolemattomia klassikoita. Alusta asti otteessa pitävä tarina alkaa seurantaoperaatiosta, jota siivittää mukava komiika ja mystinen taika, joka liimaa katsojan penkkiin. Vain muutama tauko kesken katsomisen ei haitannut tunnelmaa ja Blackin ohjaaminen antoi toiminnan ohella tilaa omalle ajattelulle. Tiukka leffa.

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 90,000

Shane Black oli yksi kasari/ysäritoiminnan suurimmista kameran takaisista sankareista. Lethal Weaponien ja muiden kaltaiset mestariteokset olisivat olleet puoliksi niin hyviä vähemmän nokkelan käsikirjoittajan jäljiltä. Nice Guys on sydäntä lämmittävä paluu aikaan, jolloin sarkastinen naljailu ja typerät letkautukset olivat yhtä tärkeitä kuin kaahailu, räiskiminen ja naamaan hakkaaminen.
Juoni, vaikka varsin hyvä onkin, jää tämän elokuvan parhaita puolia listatessa dialogin ja huumorin alapuolelle.

Russel Crowe ja Goyan Rasling eivät yleisesti ottaen ole jääneet mieleen erityisen hauskoina tai usein komedioissa esiintyvinä näyttelijöinä, mikä lisää tämän kuvan hauskuutta moninkertaisesti. Äijien vähäeleinen ja muka-vakava meno on uskomattoman naurattavaa, eikä vähiten siksi, että Gosling esittää melkoista tolvanaa. Hahmon hölmöys, kuten mikään muukaan asia leffassa, ei ammu yli. Henkilöt sivuosia myöten ovat genressä tutunoloisia, mutta harvoin näin onnistuneesti toteutettuja. Esimerkiksi kelvatkoon yksi kaikkien aikojen parhaista näsäviisaista ja "ärsyttävistä" päähenkilön tyttäristä. Roistot eivät erityisesti painuneet mieleen, mutta viihdyttivät katselun aikana.
Leffan toiminnassa ei todellakaan ole mitään valittamisen aihetta, eikä juonen seuraaminen ole enemmän rasite kuin viihdyke. Joitakin jokseenkin turhia elementtejä tarinassa oli, mutta koska Nice Guys on melkoinen mestariteos, vaikuttaa sekin enemmän genren kliseille nauramiselta kuin minkäänlaiselta epäonnistumiselta. Tämä elokuva on mestarin ottein luotu paluu aikaan, jolloin humoristinen toiminta oli elämänsä kovimmassa vedossa.

Stranger
Käyttäjä

rating 90,000

Yksi parhaimpia komedioita mitä olen nähnyt pitkään aikaan. Shane Blackin ohjaus ja käsikirjoitus on hienoa jälkeä. Ryan Gosling ja Russell Crowe ovat loistava duo.

FinnPoro
Käyttäjä

rating 90,000

hMtZ
Käyttäjä

rating 90,000

Ihan höpö jätkä
Käyttäjä

rating 90,000

samuellaukkanen
Käyttäjä

rating 90,000

WillKino
Käyttäjä

rating 90,000

Elokuvan tiedot

The Nice Guys
The Nice Guys arvosana 3,61
Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
2016
Pituus:
115 min
Ohjaajat:
Shane Black
Käsikirjoittajat:
Anthony Bagarozzi, Shane Black
Pääosanäyttelijät:
Angourie Rice, Keith David, Kim Basinger, Margaret Qualley, Matt Bomer, Russell Crowe, Ryan Gosling
Maat:
Iso-Britannia, USA
Kielet:
englanti