Pistejakauma

0%

0%

0%

27%

18%

36%

0%

18%

0%

0%

Pisteytykset

rating 60,000

Titan90
Käyttäjä

rating 60,000

Tuloaan tekevä lumimyrsky peruuttaa alueen kaikki lennot. Koneeseen olivat nousemassa myös kaksi erityisen kiireistä henkilöä. Omiin häihinsä matkaa tekevä valokuvaaja (Kate Winslet) sekä tärkeää kirurgista toimenpidettä suorittamaan menevä aivokirurgi (Idris Elba). Kun kerran suuret yhtiöt jättävät lentämisen väliin, on kaksikon turvauduttava pienkoneyrittäjän apuun. He pääsevätkin alta aikayksikön ilmaan ja etenevät hyvää vauhtia kohti päämääräänsä, kunnes iäkäs lentäjä saa äkillisen sairaskohtauksen ja kone suistuu keskelle erämaata.

Onnekseen kaksikko selviää kuitenkin suhteellisen pienillä ruhjeilla törmäyksestä, joskin lentäjä on mennyttä kalua. Alkaa selviytymistaistelu armotonta erämaata, kylmyyttä ja petoja vastaan. Moderniin elämäntapaan tottuneet hahmot eivät kuitenkaan ole aivan avuttomia hädän edessä, vaan onnistuvat pikkuhiljaa raivaamaan tietänsä takaisin sivistyksen pariin.

The Mountain Between Us on keskinkertainen kahden henkilön selviytymistarina kadotuksesta valoon. Tasokkailla näyttelijöillä höystettynä se on kelvollista viihdettä, joskaan ei mitenkään erityisen mieleenpainuva. Tälläkin saralla kun on nähty myös huomattavasti parempia, joskin myös paljon heikompia tekeleitä. Elokuva tarjoaa kuitenkin laadukasta dialogia hahmojen välillä ja omaa myös muutamia oivaltavia selviytysmiskeinoja tällaiselle kaupunkilaiselle.

Teos uppoaa kuitenkin kategoriaan "ihan hyvä", mikä sekään ei toisaalta elokuvaa aloittaessa ollut mikään itsestäänselvyys. Pienen pieni positiivinen yllätys siis kuitenkin. Lauantai-illan ratoksi menee melko mukisematta, jos haluaa katsella vähän puolivaloilla, eikä parempaakaan ole juuri tarjolla.

.

c4fkw294ziq
Käyttäjä

rating 60,000

harr1v
Käyttäjä

rating 60,000

UltimateJT
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Vuori välissämme
Vuori välissämme arvosana 2,82

Vuori välissämme (2017)

Alkuperäinen nimi: The Mountain Between Us

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2017
Ohjaajat:
Hany Abu-Assad
Käsikirjoittajat:
Charles Martin , Chris Weitz, J. Mills Goodloe
Pääosanäyttelijät:
Beau Bridges, Dermot Mulroney, Idris Elba, Kate Winslet
Maat:
USA
Kielet:
englanti