Pistejakauma

0%

13%

11%

21%

26%

18%

11%

0%

0%

0%

Pisteytykset

rating 40,000

Titan90
Käyttäjä

rating 40,000

Turhaakin turhempi jatko-osa elokuvasarjalle, joka omissa kirjoissa edustaa ehdottomasti yhtä parhaimmista. Vaikkakaan toinen ja kolmas osa eivät ehkä laajemmalla kirjolla ole yltäneet likimainkaan ensimmäisen tasolle, ovat ne omissa pisteytyksissä yhtä kaikki todella laadukasta viihdettä. Samaa ei valitettavasti voi sanoa tästä paljon myöhemmin tulleesta uusimmasta edustajasta, joka tuntuu oikeastaan kaikin puolin rahastukselta ja pakottamalla tehdyltä. Sen kummemmin en ole perehtynyt elokuvan taustoihin, mutta jotenkin tuntuu oudolta, että ainakaan kaikki osapuolet olisivat olleet riemusta kiljuen työstämässä tätä uudelle sukupolvelle.

Toki en ole alkuperäistä trilogiaakaan vuosikausiin nähnyt, mutta en usko muistini olevan kuitenkaan niin heikolla pohjalla, että kovinkaan paljon ajatusten kanssa menisi ristiin tässä mielessä. Sen verran heikko se kuitenkin on, että ihan jokaisen hahmon tarkoitusta aiemmista versioista en muistanut, mikä osaltaan saattoi toki syödä myös arvoa Resurrectionin kohdalla. Olisikin voinut olla antoisampaa katsoa tämä vasta edeltäjien uusinnan jälkeen, mikä toisaalta olisi ollut ajallisesti isohko panostus. Ja lisäksi, mitä ilmeisemmin se ei olisi lopultakaan tehnyt tästä yhtään sen antoisampaa. Ehkä sitten vähemmän tuskallisempaa?

Matrix: Resurrections on heikko ja mitäänsanomaton turhake, jonka ilmestyminen osoittaa sen, että mikään ei ole pyhää tässä raa´assa elokuvamaailmassa. Kaikella saa koettaa rahastaa, eikä lopputuloksella ole niin väliä. Viimeinen (toivottavasti) osa valuu heittämällä kaikkein heikoimmaksi tekeleeksi kaikessa sekavuudessaan ja epäonnistuneessa nostalgian kosiskelussaan. Positiivisena puolena nähdään lukuisat tutut hahmot, joihin heihinkin aika on luonnollisesti jättänyt oman jälkensä, mutta väistämätön on saatu kuitenkin kohtalaisesti peiteltyä tehosteiden avulla. Paljoa muuta positiivista ei Matrixin neljäs osa sitten tarjoakaan.

.

batzmo
Käyttäjä

rating 40,000

Herman Tottooro
Käyttäjä

rating 40,000

Jii89
Käyttäjä

rating 40,000

JVDS
Käyttäjä

rating 40,000

phodos
Käyttäjä

rating 40,000

QT
Käyttäjä

rating 40,000

uusinnat
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

The Matrix Resurrections
The Matrix Resurrections arvosana 2,29
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2021
Pituus:
148 min
Tunnetaan myös nimillä:
The Matrix 4
Ohjaajat:
Lana Wachowski
Käsikirjoittajat:
Aleksandar Hemon, David Mitchell, Lana Wachowski
Pääosanäyttelijät:
Carrie-Anne Moss, Christina Ricci, Jada Pinkett-Smith, Keanu Reeves, Lambert Wilson, Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra Jonas
Maat:
USA
Kielet:
englanti