Pistejakauma

0%

22%

11%

11%

22%

11%

22%

0%

0%

0%

Pisteytykset

rating 20,000

Brutus
Käyttäjä

rating 20,000

Koska en tämän elokuvasarjan faneihin lukeudu ja tiesin tämän jo alkuperäistä trilogiaa diganneiden kavereiden puheiden perusteella olevan huono, en myöskään mene sieltä missä aita on matalin ja ala väsäämään jotain kiukutteluarvostelua vaan tyydyn tiiviimpään kommenttimuotoon ihan vain että tännekin tulee pitemmällä tähtäimellä tasapuolisuuden vuoksi muutakin kuin sarjan kovimpien fanien heruttelua. Tiedän jo nyt että sitäkin nimittäin tulee.

Jos vähääkään osaa lukea rivien välistä, niin tässähän jopa aivan suoraan sanotaan ettei kenelläkään ollut kiinnostusta koko leffan tekemiseen vaan projekti lähtikin siitä että Warner päätti mennä kovistelemaan Wachowskeja, joten homma vedettiin sitten kostoksi täysin läskiksi. Tarina ja dialogi ovatkin niin täynnä metaa ja sikariportaalle piruilua, etteivät ne edes jaksa naurattaa.

Resurrections onkin vähän kuin kieli poskessa väännetty pakollinen kierrätyspulla, jossa on suunnilleen kaikki viittaukset ensimmäiseen osaan niin tarkkaan tehtynä, että tietyissä kohdissa pystyy melkein sekuntien tarkkuudella ennustamaan milloin se ja se potku ja lyönti osuu ja mihin - joitain yksityiskohtia on vain vähän muuteltu.

Ensimmäisen laatua ei tässä vain nähdä, näyttelijöitä ei näytä homma nappaavan, toiminta on ponnetonta ja vihulaiset häviävät osumistarkkuudessa jopa stormtroopereille. Hugo Weavingia ei kiinnostanut palata Smithiksi, joten rooliin pestattiin joku random juuso joka ei näytä tai kuulosta Huugolta ollenkaan saati sitten vaivaudu näyttelemään muuta kuin itseään.

Luin jostain nettilähteestä että ohjaaja olisi jopa masentunut, pohtinut itsemurhaa ja keskeyttänyt kuvauksetkin pariin otteeseen, mikä ei tämän kaiken perusteella vaikuta kauhean epäuskottavalta. Matrix Resurrections onkin vähän Rocko's Modern Life: Staattinen limbon kaltainen iso keskisormi Warnereiden sekä loputtomien remakejen ja reboottien suuntaan, ei elokuvana kovinkaan kummoinen ellei sitten itse satu olemaan kauhean "merkkiuskollinen" ja masturboimaan kaikelle mihin Matrix-leima ikinä lyödäänkään.

varmuuskopio
Käyttäjä

rating 20,000

Elokuvan tiedot

The Matrix Resurrections
The Matrix Resurrections arvosana 2,28
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2021
Pituus:
148 min
Tunnetaan myös nimillä:
The Matrix 4
Ohjaajat:
Lana Wachowski
Käsikirjoittajat:
Aleksandar Hemon, David Mitchell, Lana Wachowski
Pääosanäyttelijät:
Carrie-Anne Moss, Christina Ricci, Jada Pinkett-Smith, Keanu Reeves, Lambert Wilson, Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra Jonas
Maat:
USA
Kielet:
englanti