Pistejakauma

5%

5%

3%

0%

10%

43%

23%

10%

3%

0%

Pisteytykset

rating 70,000

Beer Master
Käyttäjä

rating 70,000

Viidakko-osuudet olivat hyviä ja alkuasukkaat oli yhtä aidon oloisia kuin Apocalypto-leffassa. Mutta en pitänyt siitä miten leffa yhtäkkiä poukkoili takaisin Britanniaan tylsän draaman pariin. Robert Pattinson oli hyvä, Charlie Hunnam oli pääroolissa hieman metsässä vähän kuten King Arthur -leffassa.

harr1v
Käyttäjä

rating 70,000

Vaikka odotukset olivat ilmoitetun genren puolesta seikkailun puolella, niin kyse oli paremminkin draamasta. Syvästä. Ei huono ollenkaan. Mutta ei missään nimessä pop-corni -viihdettä.

Titan90
Käyttäjä

rating 70,000

Tositapahtumien pohjalle rakennettu tarina brittiläisestä 1900-luvun alun sotilaasta, joka passitetaan tämän taitojen vuoksi tutkailemaan Amazonin valtavia alueita ja luomaan jonkinlaista rajavetoa valtoiden välille, jotta jatkuvat selkkaukset saadaan tyrehdytettyä. Samalla hän tulee luoneeksi ainutkertaisen siteen paikallisiin kannibaaliheimoihin ja veri vetää yhä uudestaan alueelle, lopulta myös oma täysi-ikäiseksi kasvanut poika mukanaan.

Percy Fawcett (Charlie Hunnamin näyttelemä hahmo) on ihan oikea historiallien henkilö, joka aikanaan aiheutti suurta hämmennystä vanhassa maailmassa väitteillään kadonneesta sivilisaatiosta Amazonian metsissä. Aikanaan häntä pilkattiin väitteiden vuoksi, mutta näin jälkikäteen miehen voidaan sanoa olleen varsin hyvin perillä asioista. Hahmo on sittemmin luonut pohjaa muuan Indiana Jonesille ja onpa hän Wikipedian mukaan esiintynyt Tintti-sarjakuvassakin hahmona.

Elokuva puolestaan kuvaa melko onnistuneesti tämän hahmon aiheuttamia ristiriitoja brittien hallitsemassa läntisessä maailmassa ja tuo esiin myös monipuolisesti esimerkiksi sukupuolien tasa-arvon pohdintaa sekä ylevien ihmisten turhamaisuutta. Viidakkokohtaukset tuovat vahvasti mieleen Fizcarraldon, tuon kenties kuuluisimman aihepiirin elokuvan. Lost City of Z keskittyy kuitenkin vahvasti myös viidakon ulkopuoliseen toimintaan ja retkien suunnitteluun aina rahapolitiikasta lähtien.

Nuoremman polven näyttelijät Hunnam, Holland, Miller ja Pattinson vetävät onnistuneet roolit ja etenkin kaksikko Hunnam & Pattinson ovat melko uskottavia eräkävijöitä muhkeine partoineen viidakossa. Aiheesta olisi voinut saada hieman enemmänkin irti, mutta kokonaisuudessaan The Lost City of Z on ihan mukiinmenevä teos, jonka suuri plus-merkkinen piirre on nimenomaan suhteellisen tarkasti oikeita tapahtumia seuraava juoni.

.

Addeh
Käyttäjä

rating 70,000

Hoplaa
Käyttäjä

rating 70,000

Iciph3r_
Käyttäjä

rating 70,000

korkkinado
Käyttäjä

rating 70,000

phodos
Käyttäjä

rating 70,000

WreckMe666
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

The Lost City of Z
The Lost City of Z arvosana 2,94
Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
2016
Pituus:
140 min
Tunnetaan myös nimillä:
Z: Amazonin kadonnut kaupunki (tv)
Ohjaajat:
James Gray
Käsikirjoittajat:
David Grann, James Gray
Pääosanäyttelijät:
Angus MacFadyen, Charlie Hunnam, Edward Ashley, Robert Pattinson, Sienna Miller, Tom Holland (X)
Maat:
USA
Kielet:
englanti