Pistejakauma

0%

0%

1%

0%

0%

12%

15%

42%

18%

12%

Pisteytykset

rating 70,000

Titan90
Käyttäjä

rating 70,000

Hienosti kuvattu ja loistavasti näytelty mustavalkoisella formaatilla tuotettu the Lighthouse tarjoaa itse asiassa parhaimpia näyttelijäsuorituksista, mitä on vähään aikaan tullut nähtyä. Niin Dafoe kuin Pattinsonkin vetävät omat toisistaan hieman eriävät roolinsa todella hyvin ja tämä iskee silmään heti ensimmäisissä kohtauksissa. Juuri muita näyttelijöitä ei elokuvassa olekaan, joten lähtökohdat tähän peilaten ovat loistavat. Kahden aikuisen miehen veljeily ja naljailu on harvoin aivan näin mielenkiintoista katseltavaa. Lighthousen tunnelma on alusta pitäen melko odottava ja katsoja valmistautuu alati johonkin mykistävään tapahtumaan. Kun sitä ei oikein tule, alkaa katsominen käydä melkein työstä, niin hyvässä kuin pahassa.

Kahden erityksissä olevan majakkaa ylläpitävän miehen dialogi on välillä vähän haastavaa kaikkine sanaleikkineen ja runoineen, mutta se luo myös tietynlaista syvyyttä. Erilaiset ex-merimiehen mantrat painautuvat myös katselijan tajuntaan ja alkavat tehdä työtään, samalla kun nuoremman työntekijän tietoisuus alkaa järkkyä. Kun eristys alkaa tehdä työtään ja viinakin alkaa alun vastustelun jälkeen maistua, saadaankin elokuvan loppupuolelle vähän turhaakin mystiikkaa, joka ainakin omalla kohdalla vei muuta viehätystä hieman pois. The Lighthouse olisi toiminut jopa paremmin ilman tätä yliluonnollista puolta ja olisi sellaisenaan ollut erinomainen kokemus, kiitos edellä mainittujen seikkojen.

Nyt hahmojen tajunnan rakoillessa, tai jostain ihan muista syistä mukaan astuu puolivälin jälkeen erilaisia mereneläviä, joita ainakaan nykytutkimus ei osoita mahdolliseksi. Sinällään ehkä pieni yliseksuaalisuus ei haittaa, mutta silläkin mässäily astuu ehkä piirun verran yli hyvän rajan. Loppupeleissä todella hyvästä alusta kehkeytyy keskinkertainen loppu, joka laskee kokonaisuuden tasoa ratkaisevasti. Hyvät näyttelijät, hyvä tunnelma ja onnistunut kuvaus nostavat Lighthousen kuitenkin hieman keskiverron yläpuolelle, joskaan ei ihan sille tasolle mitä ennakko-odotuksissa uskalsin ajatella. Katsomisen arvoinen elokuva kuitenkin ehdottomasti on.

.

Villetys
Käyttäjä

rating 70,000

The Lighthouse tarjoa varsin onnistuneen fantasiakauhun Robert Eggersiltä. Juonessa seurataan Willem Dafoen ja Robert Pattinsonin esittämiä majakanvartioita Thomas Wakea ja Thomas Howardia. Waken työntehtävään kuuluu pitää huolta majakan valosta ja Howard taas kunnostaa majakkaa ja muita sen rakennuksia lähistöllä. Myrskyn noustessa ja päivien kuluessa se alkaa vaikuttamaan kummankin miehen mielenterveyteen ja he alkavat kääntymään toisiaan vastaan. Majakka toimii hyvin elokuvan tapahtumapaikkana ja mustavalkoisuus korostaa karuja maisemia. Molemmat päänäyttelijät tekevät hienot roolisuoritukset majakanvartioina ja elokuva sisältää myös mukavasti outoja näkyjä. Elokuvan äänimaailma on myös erittäin toimiva ja oikeastaan ainoa heikkous on hieman liian pitkä pituus. Lisäksi elokuva lupaa ehkä hieman enemmän, mitä se pystyy tarjoamaan.

Addeh
Käyttäjä

rating 70,000

harr1v
Käyttäjä

rating 70,000

Heavyjuuseri
Käyttäjä

rating 70,000

Kaamos
Käyttäjä

rating 70,000

Karkkipussi
Käyttäjä

rating 70,000

LeFa
Käyttäjä

rating 70,000

Luffy
Käyttäjä

rating 70,000

The Man with No Name
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

The Lighthouse
The Lighthouse arvosana 3,98
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2019
Pituus:
110 min
Ohjaajat:
Robert Eggers
Käsikirjoittajat:
Max Eggers, Robert Eggers
Pääosanäyttelijät:
Robert Pattinson, Willem Dafoe
Maat:
USA, Kanada
Kielet:
englanti