Pistejakauma

0%

0%

5%

5%

5%

37%

21%

21%

0%

5%

Pisteytykset

rating 80,000

mauge
Tähtääjä

rating 80,000

Alussa hieman hölmöltä ja teennäiseltä tuntuva elokuva kasvaa kerroksittain. Loppua kohden päästään uskottavasti elämän vaikeiden kysymysten ääreen. Teräskukat nauraa kyynelten läpi ja siinä on optimistinen vire, joka uskoo elämän jatkumiseen. Edellytyksenä on kuitenkin se, että ihmisillä on ystäviä ja tukijoita ympärillään. Tästä elokuvasta niitä löytyy. Ketään ei jätetä oman onnensa nojaan.

Teräskukat on leikattu ronskilla otteella ja varsinaista ydinjuonta ei ole, ellei Julia Robertsin esittämän Shelbyn sairautta voi sellaiseksi laskea. Elokuva pomppii juhlasta toiseen. Läpi käydään häät, hautajaiset, pääsiäiset, Halloweenit, joulut jne.

Näyttelijättäret tekevät upeita suorituksia, mutta hahmot on kirjoitettu hieman epätasaisesti, joten mikään niistä ei nouse aivan täysosumaksi. Jokaisella on silti omat hyvät hetkensä. Mieleenjäävin on ehkä Sally Fieldin suoritus elokuvan dramaattisessa käännekohdassa. Siinä nousi hieman pala kurkkuun.

Pidin elokuvasta ja suosittelen tätä laatudraamojen ystäville.

johnny depp
Käyttäjä

rating 80,000

Michelle78
Käyttäjä

rating 80,000

ms
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Teräskukat
Teräskukat arvosana 3,26

Teräskukat (1989)

Alkuperäinen nimi: Steel Magnolias

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1989
Pituus:
117 min
K3
Ohjaajat:
Herbert Ross
Käsikirjoittajat:
Robert Harling
Pääosanäyttelijät:
Daryl Hannah, Dolly Parton, Dylan McDermott, Julia Roberts, Olympia Dukakis, Sally Field, Shirley MacLaine, Tom Skerritt
Maat:
USA
Kielet:
englanti