Arvostelu

Ammuskelua piisaa, mutta leffassa ei ole sen syvempää sisältöä.

Täydellinen sotilas on ensimmäinen Roland Emmerichin Amerikassa tekemä elokuva. Tämä elokuva on ottanut vaikutteitta Terminatorista ja Robocopista. Tosin ainakin Terminator on paljon parempi action-pläjäys kuin Täydellinen sotilas.

On vuosi 1969. Vietnamissa käydään veristä sotaa ja miestä kaatuu. Joitakin kaatuneita amerikkalaissotilaita viedään takaisin kotimaahansa. Nevadan autiomaassa on salainen laboratorio, jossa nämä sotilasvainajat herätetään henkiin. Heistä tulee erikoissotilaita ja he ovat eräänlaisia kyborgzombeja. Vuosia myöhemmin erään panttivankitilanteen aikana GR44/Luc Deverauxin (Jean-Claude Van Damme) muistot nousevat pintaan, vaikkei sen pitäisi olla edes mahdollista. Hän pakenee toimittaja Veronica Robertsin (Ally Walker) kanssa. Perään lähtee GR13/Andrew Scott (Dolph Lundgren). Sitten tulee ammuskelua ja paikkojen hajottamista.

Täydellinen sotilas ei muistuta juuri lainkaan Emmerichin myöhempiä elokuvia. Rymiskelyä ja paikkojen tuhoamista tässä kyllä on. Ammuskelua piisaa, mutta leffa ei sisällä sen syvempää sisältöä. Idea kyborgsotilaista on ihan mainio, mutta muuten leffa ei anna paljon mitään uutta. Näyttelijätyö ei ole mitenkään vahvaa, mutta eihän se yleensä toimintaelokuvissa olekaan se olennaisin asia. Jos kaipaat ammuskelua ja paikkojen tuhoamista, mutta sisällöllä ei ole niinkään väliä, niin Täydellinen sotilas voi olla ihan hyvä valinta. Jos kuitenkin haluat jotain ajatuksia herättävää leffaa, niin tämä on huono valinta siihen.

Pisteet: rating 50,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 16.01.2005
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Kovaotteiset miehet
Kovaotteiset miehet arvosana 3,98
Kovaotteiset miehet
Solaris
Solaris arvosana 4,28
Solaris
Leon
Leon arvosana 4,34
Leon
The Truman Show
The Truman Show arvosana 3,92
The Truman Show

Elokuvan tiedot

Täydellinen sotilas
Täydellinen sotilas arvosana 3,28

Täydellinen sotilas (1992)

Alkuperäinen nimi: Universal Soldier

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1992
Pituus:
103 min
Tunnetaan myös nimillä:
Universal Soldier - täydellinen sotilas (tv)
Ohjaajat:
Roland Emmerich
Käsikirjoittajat:
Christopher Leitch, Dean Devlin, Richard Rothstein
Pääosanäyttelijät:
Ally Walker, Dolph Lundgren, Ed O'Ross, Jean-Claude Van Damme, Jerry Orbach, Ralf Moeller
Maat:
USA
Kielet:
englanti