Arvostelu

Pläjäys uppoaa varmasti pikkupoikiin.

Robotit ovat olleet aika usein toimintaleffojen aiheena. Terminaattorit ja Robocopit ovat jo klassikkoja. Samaa ei voi sanoa Van Dammen leffasta Täydellinen sotilas. Ei leffasta tullut edes niin suosittua kuin Robocopista. Ihan yhtä älykäs leffa ei ole verratuna vaikka Terminaattoriin. Yhtä väkivaltainen se onnistuu kyllä olemaan. Vaikka ei leffa mikään paras olekaan niin ihan katsomisen arvoinen kyllä.

Leffa alkaa Vietnamin sodasta. Suunilleen vähän alle viisi minuuttia näytetään sodan kauheuksia ja sitten tullaan nykyaikaan. Unisol niminen yritys on kuljettanut kuolleita sotilaita ja tehnyt niistä robotteja. Eräänä päivänä yksi sotilaista Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) rupeaa muistamaan itsestään kun hän oli ihminen. Hän karkaa ja ottaa mukaansa reportterin (Ally Walker). Hänen peräänsä lähtee toinen täydellinen sotilas Andrew Scott (Dolph Lundgren).

Vähän huumoriakin oli mukana tässä leffassa. Juoni oli ihan kohtalainen ja näytteleminen oli sellaista mitä yleensä Van Dammen leffoissa on. Roland Emmerich on ohjannut ihan hyvän leffan. Tämä on loistava hänen muihin ohjauksiin, esimerkiksi Godzilla, mikä on yksi maailman surkeimmista leffoista. Tämä on taidetta siihen verrattuna.

Leffa on ihan hauskaa katseltavaa. Verta lentää ja potkintaa ja räiskintää riittää. Van Dammen ihailijoiden hyllystä löytyy varmasti tämä toimintapläjäys. Jos pidät yleensä Van Dammesta niin pidät varmasti tästäkin. Katselen Van Dammea ihan mielelläni, vaikka ei se mikään paras olekaan ja tästä varmaan pitääkin vaikka ei muuten hänestä pidä.

Pläjäys uppoaa varmasti pikkupoikiin. Seikkailua, toimintaa ja robotteja. Mistä muusta pikkupoika voisikaan haaveilla?

Pisteet: rating 80,000

Thoke
Tykittäjä, 620 arvostelua
Arvosteltu: 14.12.2002
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

The Truman Show
The Truman Show arvosana 3,92
The Truman Show
Kenraali
Kenraali arvosana 4,10
Kenraali
The Fountain
The Fountain arvosana 3,74
The Fountain
Logan
Logan arvosana 3,91
Logan

Elokuvan tiedot

Täydellinen sotilas
Täydellinen sotilas arvosana 3,28

Täydellinen sotilas (1992)

Alkuperäinen nimi: Universal Soldier

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1992
Pituus:
103 min
Tunnetaan myös nimillä:
Universal Soldier - täydellinen sotilas (tv)
Ohjaajat:
Roland Emmerich
Käsikirjoittajat:
Christopher Leitch, Dean Devlin, Richard Rothstein
Pääosanäyttelijät:
Ally Walker, Dolph Lundgren, Ed O'Ross, Jean-Claude Van Damme, Jerry Orbach, Ralf Moeller
Maat:
USA
Kielet:
englanti