Arvostelu

Erittäin suurta mannaa silmille ja korville.

Taru sormuksen herrasta -trilogiaa voidaan katsoa monelta kannalta. Jos aiheella alkaa vaivata päätään, voi todellakin löytää itsensä loputtomasta suosta. Kirjaan hurahtaneet fanaatikot tietenkin vertailevat elokuvaa alkuperäisteokseen ja niin edelleen. Tosiasia on kuitenkin se että myös Kaksi tornia onnistuu loistavasti elokuvauksena -edeltäjänsä tavoin. Osittain jopa paremminkin.

Kaksi tornia jatkaa suoraan siitä mihin taru Sormusten herrasta -trilogian ensimmäisessä osassa, Sormuksen ritareissa, päädyttiin. Jos ensimmäisessä pläjäyksessä oli alustuksen makua, niin nyt päästään suoraan asiaan. Kolmeen osaan hajonnut saattue suorittaa tehtäväänsä kukin omalla osuudellaan. Mikään ensimmäisessä osassa aikaan saatu magia ei todellakaan ole kadonnut minnekkään, vaan tarina etenee jouhevasti koko kolmetuntisen ajan. Katsojalta voidaan jopa vaatia hieman enemmänkin tarkkaavaisuutta monikerroksisen juonen ansiosta.

Elokuvasta puhuttaessa ei voida puhua kovin itsenäisestä jatko-osasta. Tarinallisestikin se on kuitenkin suuren ja mahtavan elokuvatrilogian keskimmäinen osa, jolla ei oikein ole alkua eikä loppua. Jotta aiheesta meinaa saada mitään irti pitää tietenkin perustietämystä olla vähintään ensimmäisen osan katsomisen verran. Itsenäisenä elokuvana teos on siksi riippuvainen monesta, mutta silti erittäin suurta mannaa silmille ja korville.

Tällä kertaa shown varastavat massiiviset sotajaksot ja Klonkku. Sormuksen lumon pauloissa kiehnäävä, riivattu Klonkku on taitavasti tehty ja hienoa seurattavaa. Aragornin ja Arwenin välinen suhde tasapainottaa tarinan muuten
"mukavan" synkän oloista tarinaa, eikä tunnu ollenkaan niin päälleliimatulta kuin voisi luulla. Viggo Mortensenin karisma pääse Aragornin roolin myötä vihdoin oikeisiin mittoihinsa. Se tullaan todistamaan varmasti tulevaisuudessa...

Tämä 2 levyn DVD sisältää elokuvissakin pyörineen version elokuvasta. Joillekin se saattaa riittää vallan mainiosti. Paketti extroineen on jo sinänsä kattava. Kaksi tornia elokuva tulee tietenkin saamaan myös oman Extended Editioninsa edeltäjänsä tapaan. Erikoispitkä versio luonnollisesti sisältää sen pidemmän "vain DVD:lle" ilmestyvän version, joka tyydyttänee fanaattisimmatkin seuraajat.

Tämän elokuvan myötä Peter Jacksonin mahdoton tehtävä alkaa todellakin olla niin sanotusti voiton puolella. Selväähän se on, että jos yleisömassat ovat seuranneet läpi nämä kaksi spektaakkelia, tungosta tulee olemaan lippuluukuilla kun viimeinen osa, Kuninkaan paluu, läsähtää valkokankaille.

Pisteet: rating 90,000

Kustaa
Ylläpitäjä, 227 arvostelua
Arvosteltu: 09.10.2003
Katsottu: DVD

Jäämme odottamaan kolmosta

Vieras 31.08.2003

rating 70,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Seittien linna
Seittien linna arvosana 4,08
Seittien linna
Pelon palkka
Pelon palkka arvosana 4,19
Pelon palkka
Aguirre - Jumalan viha
Aguirre - Jumalan viha arvosana 4,03
Aguirre - Jumalan viha
The Raid 2: Berandal
The Raid 2: Berandal arvosana 3,95
The Raid 2: Berandal

Elokuvan tiedot

Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia
Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia arvosana 4,22