Arvostelu

Ulkoisesti näyttävä toimintapommi tekee mahdottomasta mahdollista ja pienestä suurta.

Omien poliisipiiriensä tuhoisa ja tehokas kyttäkaksikko Tango & Cash lavastetaan syyllisiksi murhaan häijyn huumepomo Perretin (Palance) toimesta. Todisteiden puhuessa puolestaan kaksikkoa odottaa kuritushuone. Huomatessaan paikallisen vankilajärjestelmän ylellisyystason, pojat päättävät ottaa hatkat ja etsiä käsiinsä ne ketkut lain molemmilta puolilta, jotka ovat heitä vastaan rikkoneet. Mukaan kuvioihin sotketaan Tangon (Stallone) sisko Cathrine (Hatcher), joka saa välittömästi rosoisen ja epäsiistin Cashin (Russell) huomion.

” You wanna cut my fuckin' head off and use it for a fuckin' basketball? ”

Tällaista nannaa katsoessaan osaa varmasti jo odottaa sen verran, että aitaa kaatuu ja ruumiita maatuu. Parhaimpana mausteena on kuitenkin se, ettei elokuva yritä olla turhan vakava oikein missään vaiheessa, vaan kovapanosammunnan ympärillä pyörii kokoajan pieni pehmeä pilvi yllä. Huumori on juurikin niin vammaista/ilmiömäistä, että kuka vain sille ymmärtää nauraa, jos niin haluaa. Juuri niin Tango & Cash parhaiten uppoaakin.

” Rambo is a pussy. ”

Ramboilun ja Rockystelun välityönä Stallone halusi selvästi keventää välillä sankarin taakkaa, ja Ray Tangon hahmo onkin aluksi aivan näiden herrojen vastakohta. Varsinainen hupiveikko on kuitenkin ärsyttävän ihana Kurt Russell, jonka virnuilu on jotain sellaista, mikä aiheuttaa sympatian sijasta enemmän myötähäpeää. Kurt on oikeastaan aina kallistunut enemmän sinne toimintamiesten keskiluokan alapuolelle. Se ei nykypäivän toimintasankarien mittapuulla ole kuitenkaan huono asia.

“ Blowing a man's head off with a fucking hand grenade is a too much, don't you think? ”

Pahiksina päälimmäisiksi nousee Jack Palancen tulkitsema Yves Perret, jonka kliseisyys isona pahana kihona on jokseenkin nautittavaa katseltavaa. Onhan miehellä tuo roistomainen korostus. Toinen mainitsemisen arvoinen roisto on Brion Jamesin iljettävä Requin, jonka läsnäolo ponihäntäisenä Irkkuna sopii konnan kenkiin naurettavan hyvin.

" Just think of me as somebody who doesn't like you very much."

Toiminnan tehon tuntee nahoissaan parhaiten virtaviivaisten toiminnan ystävät, jolle juoni ei ole se pääasia. Ulkoisesti näyttävä toimintapommi tekee mahdottomasta mahdollista ja pienestä suurta. Sehän on toimintaelokuvien tehtävä. Näyttelijöiden filmografiaa tutkailleena, tämä on jäänyt harmittavan pienelle huomiolle.

” Is that a proposal? ”

Pisteet: rating 70,000

vallu_87
Tähtääjä, 66 arvostelua
Arvosteltu: 01.10.2012
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme
Neljä naurettavaa naapuria
Neljä naurettavaa naapuria arvosana 3,91
Neljä naurettavaa naapuria
Rocky
Rocky arvosana 4,17
Rocky
Leon
Leon arvosana 4,33
Leon

Elokuvan tiedot

Tango & Cash
Tango & Cash arvosana 3,69
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1989
Pituus:
98 min
Ohjaajat:
Albert Magnoli, Andrei Kontšalovski
Käsikirjoittajat:
Randy Feldman
Pääosanäyttelijät:
Brion James, Jack Palance, James Hong, Kurt Russell, Marc Alaimo, Philip Tan, Sylvester Stallone, Teri Hatcher
Maat:
USA
Kielet:
englanti