Pistejakauma

1%

1%

0%

2%

4%

11%

16%

38%

20%

9%

Pisteytykset

rating 10,000

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 10,000

Tässä puhuu henkilö, joka katsoo kunnon toimintaelokuvia, joka antaa neljää tähteä Commandon ja Belly of the Beastin kaltaisille tyttärenkaappaustarinoille, ja joka ei tarvitse monimutkaista juonta viihtyäkseen.
Taken on yksinkertaisella juonella varustettu tyttärenkaappaustarina, mutta se on myös aivan saatananmoista paskaa.

Taken kopio säälimättä jokaista koskaan tehtyä toimintaelokuvaa. Siinä ei ole yhtäkään asiaa, mitä kymmenet leffat eivät olisi tehneet todella paljon paremmin. Siinä ei ole yhtäkään asiaa, mikä saisi viihtymään sen parissa, ja olemaan vihaamatta sitä. Jos omistaisin tämän levyllä, olisin sylkenyt sen päälle ja halkaissut sen.

Seagal esitti Belly of the Beastissa miestä, jonka tytär kaapataan. Hän lähti aseet laulaen hakemaan häntä takaisin. Hän oli voittamaton tappokone, mutta Takenissa tuo sama lähtökohta on vitun nolo. Neeson antaa ohjeita puhelimella, kun kyrvät kaappaajat ovat samassa huoneessa. Hän käyttää työssään saamiaan taitoja, mikä ei sovellu elokuvaan, sillä vaikka Taken (kuten joka ikinen toimintaleffa nykyään) ottaa itsensä kuolemanvakavasti, vaikuttaa moinen agenttipelleily järjettömän koomiselta.

Oliko käsikirjoittaja tupakkatauolla naapurin kissan kirjoittaessa tarinaa? Ei tätä voi edes selittää. Tietenkin myös isän söpöliini on kaikessa teiniydessään niin suunnattoman kliseinen kiljuja, että katsojalta siinä pää halkeaa, ei kaappaajilta.

Elokuvan toimintaa pidetään armottomana, kovaotteisena. Tiedättekö miksi? Siksi, että ne, ketkä kehuvat tätä, eivät ole nähneet kunnon toimintaa. Tämä elokuva on niin massatavaraa kuin voi vain olla, ja massateinit eivät tiedä paremmasta. Kaikki on tehty massan ehdoilla, sillä mikä muu voi olla selityksenä sille, että ruumissa on korkeintaan kaksi LIEVÄSTI veristä reikää Liamin tyhjennettyä miltei viisi lippaallista siihen? Massaa.

Enhän minä Liamia voi haukkua, vaikka mies melko kamalissa elokuvissa nykyään onkin. Saa hän vihaisesta isukista oikeasti vihaisen, mikä onkin ainoa asia elokuvassa, mikä ansaitsee minkäänlaisia kehuja.

Vihaan tätä tekelettä suunnattomasti. Se ei ole ansainnut rippeitäkään massan antamista kehuista, mitä se on saanut. Tätä pidetään parempana kuin suoraan DVD:lle julkaistuja elokuvia AINOASTAAN SIKSI, että tämä pääsi teattereihin -mitä se ei todellakaan ansainnut, sillä uskomattoman moni uskomattoman paljon parempi elokuva on mennyt suoraan DVD:lle. Mutta koska maailmassa ei tunnetusti ole oikeutta, annan keskiarvojen puhua puolestani ja menen juomaan maitoa. Pilaantuneella maidolla saa Takenin hyvin takaisin ylös nielemisen jälkeen. Tämä on likaa, tämä on saastaa. Tämä on Taken.
Koen perusteluni riittäviksi puolen tähden antamiseen.

popper
Käyttäjä

rating 10,000

rusher
Käyttäjä

rating 10,000

Elokuvan tiedot

Taken
Taken arvosana 3,87
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
90 min
K15
Tunnetaan myös nimillä:
96 Hours
Ohjaajat:
Pierre Morel
Käsikirjoittajat:
Luc Besson, Robert Mark Kamen
Pääosanäyttelijät:
David Warshofsky, Famke Janssen, Jon Gries, Katie Cassidy, Leland Orser, Liam Neeson, Maggie Grace, Olivier Rabourdin, Xander Berkeley
Maat:
Ranska, USA, Iso-Britannia
Kielet:
englanti, ranska, albania, arabia