Pistejakauma

3%

15%

12%

39%

9%

15%

0%

3%

3%

0%

Pisteytykset

rating 20,000

Keräilijä
Käyttäjä

rating 20,000

Tylsistyneisyys sanana on liian vaisu kuvaamaan tämän elokuvan tunnelmaa. Musiikki kuvasi hyvin isänmaallisuutta. Aidot filmin pätkät toivat elokuvalle hieman syvyyttä.

Rainafriikki
Käyttäjä

rating 20,000

Tähän mennessä huonoin sotaelokuva mitä on tehty.Elokuvan aihe oli mielenkiintoinen,mutta se pilataan surkealla tarinankerronnalla ja hahmoilla,joista ei sitten välittänyt tippaakaan.Elokuvan pituus oli naurettavan lyhyt,70 minuuttia tuntui puolituntiselta lyhytelokuvalta.Roolisuoritukset olivat myös huonot vaikka olikin Nicke Lignell pääosassa,hän ei silti pystynyt tekemään hyvää roolisuoritusta.Pientä plussaa tulee kuitenkin kelvollisista taistelukohtauksista ja mielenkiintoisesta aiheesta.

Visailija
Käyttäjä

rating 20,000

Elokuva keskittyy valkoisten Melinin komppanian vaiheisiin Tampereen taistelussa ja erityisesti Näsilinnasta käydyn kahakan ympärille vuoden 1918 sodassa. Leffan teattereissa pyörimisen aikoihin kuulin tätä verrattavan toteutukseltaan Taistelutoverit tv-sarjaan. Koska kyseessä on laatusarja, oli mielenkiintoista nähdä suomalaista elokuvallista vastinetta sille.

Alussa kerrotaan muutaman henkilön tausta ennen sisällissodan puhkeamista. Sen jälkeen juostaan kieli vyön alla pitkin Tampereen katuja ja välillä paukutellaan muutama punainen hengiltä. Muu eteneminen pysähtyy välillä, kun joku näyttelijä toiminnan jatkuessa ympärillä kertoo vanhojen haastattelujen pohjalta jotain faktaa, kuten kotiin lähettämänsä kirjeen sisällöstä. Tällä saadaan ilmeisesti viittaus Taistelutovereihin, kuten myös alun ja lopun vanhoilla kuvilla ja videopätkillä.Jutut kuitenkin tuntuvat osin turhanpäiväisiltä jorinoilta ja taistelun keskellä todella tökeröiltä. Loppuaika tapellaan sitten siellä Näsilinnassa.

Tällä tyylillä tehdyssä elokuvassa hahmot ovat suuressa roolissa, mikä on kuitenkin ryssitty täysin. Alussa kerrotaan tausta ja lopussa mitä henkilöt tekivät sodan jälkeen ja siinä se. Minkäänlaista syventymistä hahmoihin ei tule ja ainakin itse unohdin kuka on kuka, jos nimen sattui ylipäätään muistamaan. Pökkelöt näyttelijätkään eivät oikein auta asiaa.

Taistelukohtaukset eivät ole sen kummoisempia. Varsinkin Tampereen kaduilla tapahtuva toiminta on käsivarakameran ja yleisen sekavuuden johdosta tuskallista seurattavaa. Näsilinnassa toiminta hieman selkeytyy, mutta muuten taso on heikonlaista. Lisäksi muutama klisee, kuten takin alla olevaan raamattuun pysähtyvä metallinpala aiheuttavat tuskaisia huokauksia katsojalta.

Sisällissotaan tässä saadaan vain pintaraapaisu, eikä mihinkään ehditä keskittyä kunnolla. Yksi teloituskohtaus ja ajoittaiset "lahtari" huutelut pitävät mielessä, että mistä sodasta tämä kertoo, mutta muuten tämä voisi sijoittua melkein mihin tahansa kahakkaan. Historiasta kiinnostuneelle tämä onkin aiheensa onnettoman käsittelyn takia suuri pettymys.

Uutta ideaahan tässä on, mutta toteutus on umpisurkea jokaisella osa-alueella. Enemmän tästä tuli mieleen tv:n (huonohko) historiadokumentti, jota on elävöitetty dramatisoiduilla pätkillä. Jopa elokuvan pituus puhuu sen puolesta. Ihmettelin aluksi vain hieman yli tunnin kestoa, mutta ei tätä enempää olisi jaksanutkaan. Elokuvana tämä on suoraan sanottuna aikas paska ja historiasta kiinnostuneille suosittelen ennemmin jonkin aiheesta kertovan kirjan nappaamista kätösiin. Ne Taistelutoverit-vertaukset voidaan todellakin unohtaa.

Beer Master
Käyttäjä

rating 20,000

eskoaarne
Käyttäjä

rating 20,000

Elokuvan tiedot

Taistelu Näsilinnasta 1918
Taistelu Näsilinnasta 1918 arvosana 2,08
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2012
Pituus:
70 min
K16
Tunnetaan myös nimillä:
Slaget om Näsilinna 1918
Ohjaajat:
Claes Olsson
Käsikirjoittajat:
Claes Olsson, Robert Alftan
Pääosanäyttelijät:
Anton Häggblom, Nicke Lignell, Petter Kevin, Wilhelm Grotenfelt
Maat:
Suomi
Kielet:
suomi, ruotsi