Arvostelu

Sotaa kuvataan erittäin realistisesti ja koruttomasti.

Vuosina 1950 – 1953 käydystä Korean sodasta ei ole tehty paljonkaan elokuvia. Tai ei niitä ole ainakaan Suomeen asti rantautunut. The Brotherhood of War onkin niitä harvoja sotaelokuvia, jotka käsittelevät tuota kyseistä sotaa, jonka vaikutukset näkyvät Korean niemimaalla edelleenkin. Elokuva on myös Korean elokuvahistorian menestyksekkäimpiä elokuvia.

Eletään vuotta 1950 ja Korean niemimaalla on syttynyt sota Pohjois- ja Etelä-Korean välille. Veljekset Jin-tae (Dong-Kun Jang) ja Jin-seok (Bin Won) joutuvat lähtemään rintamalle taistelemaan pohjoiskorealaisia kommunisteja vastaan. Jin-tae yrittää myös varmistaa, että hänen nuorempi veljensä pääsisi hengissä kotiin. Tämä onnistuu, jos hän saa mitalin. Isoveli sitten ottaa kaikenlaisia vaarallisia tehtäviä, eikä kaihda minkäänlaisia riskejä. Hänen kunnianhimonsa menee niin pitkälle, että hänen todellisuudentajunsa hämärtyy ja hänen touhunsa alkavat olemaan sitä luokkaa, että muutkin taistelutoverit ovat vaarassa.

The Brotherhood of War näyttää todella hienosti sodan järjettömyyden. Monessa sotaelokuvassa näytetään hyvin sodan järjettömyyttä, mutta aika harva esittää sen yhtä vahvasti kuin The Brotherhood of War. The Brotherhood of War esittää sodan julmuudet hyvin realistisesti ja koruttomasti. Taistelut on tehty niin hyvin, että välillä voisi jo luulla kyseessä olevan todellisella sotatantereella kuvatusta materiaalista. Elokuva ei myöskään asetu kenenkään puolelle, vaan Etelä-Korean ja Pohjois-Korean joukkojen touhuja näytetään peittelemättömästi. Monet kohtaukset ovat todella rankkoja, eikä elokuvaa ole aina helppo katsoa eteenpäin. Näemme muun muassa kyliä, jonka asukkaat kommunistit ovat teurastaneet ja myös etelän joukkojen suorittamia kommunistien teloituksia. Tämä elokuva näyttää myös kuinka käy, kun sotilaan kunnianhimo ylittää terveen järjen. Tällöin hän ei enää kykene toimimaan kunnolla muiden kanssa ja ottaa älyttömiä riskejä, jotka vaarantavat muiden hengen. Ainoana miinuspuolena on kuitenkin ajoittainen melodramaattisuus. Mutta se haittaa aika vähän.

Pisteet: rating 90,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 21.04.2006
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Ikiru - tuomittu
Ikiru - tuomittu arvosana 4,34
Ikiru - tuomittu
Trainspotting
Trainspotting arvosana 4,03
Trainspotting
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme
Possession
Possession arvosana 3,86
Possession

Elokuvan tiedot

Tae Guk Gi: The Brotherhood of War
Tae Guk Gi: The Brotherhood of War arvosana 4,27

Tae Guk Gi: The Brotherhood of War (2004)

Alkuperäinen nimi: 태극기 휘날리며

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
140 min
Tunnetaan myös nimillä:
Taegukgi hwinalrimyeo
Ohjaajat:
Kang Je-gyu
Käsikirjoittajat:
Kang Je-gyu
Pääosanäyttelijät:
Bin Won, Dong-gun Jang, Eun-ju Lee, Hyeong-jin Kong
Maat:
Etelä-Korea
Kielet:
korea