Arvostelu

Erittäin raaka ja todentuntuinen kuvaus sodan hulluudesta.

Korean sotaa ei aikaisemmin ole elokuvien aiheena pahemmin käytetty, mutta nyt pamahtaa oikein kunnolla Koreasta. Taegukgi on kallein koskaan tehty Korealainen leffa ($13 milj.), ja sotaelokuville korkea budjetti on tietysti erittäin tärkeä asia. Korean elokuvateollisuus on muutenkin viime vuosina kasvanut järjetöntä tahtia, vaikka vielä vähän aikaa menee ennen kuin budjetit vastaavat Hollywoodin tasoa.

Jos joku ei vielä tiennyt, niin eletään vuotta 1950, jolloin Korean sota siis alkoi. Kuten leffan nimi jo vihjaa, elokuva kertoo Etelä-Korealaisista veljeksistä jotka joutuvat sotimaan rinta rinnan maansa puolesta. Nuorempi heistä, Jin-seok (Bin Won) on vasta 18-vuotias, eikä ole ehtinyt edes asevelvollisuuttaan suorittamaan. Isoveljen (Dong-kun Jang) mielestä hänen paikkansa ei ole rintamalla, ja hän tekee kaikkensa saadakseen veljensä takaisin kotiin. Muun muassa sopimuksen päällikkönsä kanssa siitä, että mikäli hänelle myönnetään kunniamerkki, hänen veljensä pääsee kotiin. Niin hän ottaa vastaan kaikki vaarallisimmat tehtävät ja yrittää väkisin tehdä toinen toistaan kovempia urotöitä. Kunnes lopulta sankaruus nousee hänen päähänsä ja alkaa kääntyä häntä itseään vastaan.

Elokuvassa ei turhaan asioita kaunistella, se on erittäin raaka ja todentuntuinen kuvaus sodan hulluudesta. Hahmot ovat erittäin hyviä, ja heidän muuttumistaan sodan mielettömyyden keskellä on mielenkiintoista seurata. Näyttelijätkin tekevät osansa hyvin, etenkin vanhemman veljen suoritus on loistava. Sotaleffoissa on tietenkin olennaista hienot tehosteet, että kaikki tuntuisi mahdollisimman todelliselta. Niiden osalta ollaankin onnistuttu erinomaisesti, ei tarvitse hävetä edes Hollywood-vastineiden rinnalla. Minnekään Pelastakaa Sotamies Ryan -tasolle ei tehosteiden osalta tietenkään päästä, mutta kyllä elokuvan visuaalinen toteutus vastaa vähintäänkin Taistelutovereita.

Jokin tässä silti hieman ärsytti. Jotenkin vaikutti paikoitellen hieman siltä, että on liikaa yritetty matkia Hollywoodia. Kaiken näköistä melodramaattisuutta sekä tyypillisiä Hollywood-sotaleffa-kliseitä on mukaan saatu. Mutta onneksi vain vähän, oikeastaan vain lopussa näihin kiinnittää huomiota. Muuten en mitään valittamista keksi.

nimimerkki: Scuzzball

Pisteet: rating 80,000

Scuzzball
Käyttäjä, 17 arvostelua
Arvosteltu: 10.10.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Peili
Peili arvosana 3,88
Peili
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Unelmien sielunmessu
Unelmien sielunmessu arvosana 4,47
Unelmien sielunmessu
Vihreä maili
Vihreä maili arvosana 4,38
Vihreä maili

Elokuvan tiedot

Tae Guk Gi: The Brotherhood of War
Tae Guk Gi: The Brotherhood of War arvosana 4,27

Tae Guk Gi: The Brotherhood of War (2004)

Alkuperäinen nimi: 태극기 휘날리며

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
140 min
Tunnetaan myös nimillä:
Taegukgi hwinalrimyeo
Ohjaajat:
Kang Je-gyu
Käsikirjoittajat:
Kang Je-gyu
Pääosanäyttelijät:
Bin Won, Dong-gun Jang, Eun-ju Lee, Hyeong-jin Kong
Maat:
Etelä-Korea
Kielet:
korea