Arvostelu

Aikansa leffoille tyypillisesti jännäriksi aika hidastempoinen.

Syvyyden saalistajat on jälleen yksi Peter Benchleyn meriaiheisten kirjojen pohjalta tehty jännäri. Pari vuotta aikaisemmin menestykseen noussut Tappajahai lienee ollut eräs syy tämän leffan syntyyn. Pääosista löytyy näillä kahdelle leffalle myös yhteys, koska Robert Shaw nähdään merellisissä tunnelmissä molemmissa pätkissä.

Tarina starttaa Bermudan kauniista maisemista, missä David (Nick Nolte) on naisystävänsä Gailin (Jacqueline Bisset) kanssa lomailemassa sukeltelun merkeissä. David löytää metalliesineen vanhasta hylystä, mutta Gail tekee varsinaisen yllätyslöydön. Hän löytää ampullin, josta kiinnostuu myös Cloche (Louis Gossett Jr.), joka tarjoutuu ostamaan "lasiesineen" hyvään hintaan. Pariskunta ei kuitenkaan suostu myymään löytöään, ja jatkaa asian selvittelyä otettuaan yhteyttä kuuluisaan hylkysukeltajaan, Treeceen (Robert Shaw). Konkari-Treece hoksaa, että nyt ollaan vähän isomman aarteen äärellä ja ryhtyy pariskunnan kanssa sukellushankkeeseen.

Leffa on varsin perinteistä jännärimeininkiä 1970-luvulta. Mitään ihmeellisen jännittävää meininkiä leffaan ei ole saatu ja edellämainitun Tappajahain tunnelmista jäädään todella kauas. Tarjolla on kuitenkin muutamia ihan hienon näköisiä vedenalaisia kohtauksia, eikä missään ihan matalassa studioaltaassa pulikointia. Pienoismalleilla toteutetut räjähdykset jne. toimivat nykyiseen keskivertotietokonepelleilyyn vertailtuna ihan vakuuttavasti.

Näyttelijäosasto vetää roolinsa rutiinilla läpi. Bisset pääsee esittelemään kaunista ulkokuortaan, ja Nolte menettelee roolissaan. Sen sijaan Shaw on heittänyt liioitteluvaihteen päälle ja vetää useissa kohtauksissa Treecen roolinsa ylinäyttelyn puolelle. Gossett Jr. ei vakuuta pahiksen roolissaan. Valitettavasti Eli "Ruma" Wallach on hukattu mitättömään juopporetkun rooliin.

Syvyyden saalistajat on aikansa leffoille tyypillisesti aika hidastempoinen jännäriksi, ainakin nykymittapuun mukaan. Välillä leffa on jopa aika tylsä, eikä tarinakaan ole mikään omaperäisin. Dvd:n kuvan- ja erityisesti äänenlaatu jättävät toivomisen varaa eli levy on keskitason tavaraa myös tekniseltä toteutukseltaan.

Keskivertojännäri 1970-luvulta!

nimimerkki: J.O.

Pisteet: rating 50,000


Vieras Arvosteltu: 14.11.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Seittien linna
Seittien linna arvosana 4,10
Seittien linna
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Oldboy
Oldboy arvosana 4,32
Oldboy
The Prestige
The Prestige arvosana 4,20
The Prestige

Elokuvan tiedot

Syvyyden saalistajat
Syvyyden saalistajat arvosana 2,89

Syvyyden saalistajat (1977)

Alkuperäinen nimi: The Deep

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1977
Pituus:
120 min
Ohjaajat:
Peter Yates
Käsikirjoittajat:
Peter Benchley, Tracy Keenan Wynn
Pääosanäyttelijät:
Jacqueline Bisset, Louis Gossett Jr., Nick Nolte, Robert Shaw
Maat:
USA
Kielet:
englanti, ranska