Arvostelu

Täytyy ensimmäisenä nostaa hattua Surf's Up:in animaationnille.

Cody (Shia LaBeouf) on nuori ja innokas surffari. Hän asustelee Shiverpoolissa Etelänapamantereella vanhempiensa ja veljensä kanssa. Shiverpooliin tulee kykyjenetsijä, jolloin paljastuu että Cody on Shiverpoolin ainoa surffari. Kykyjenetsijä ei kuitenkaan vakuutu Codyn taidoista, jolloin Cody surffaa kilpailusaarelle omin päin. Saarella pidetään legendaarisen Big Z:n muistokilpailut. Kun Cody vihdoin pääsee paikalle, hän tapaa mukavan naispingviinin ja ihmettelee Big Z:n mysteeristä kuolemantapausta samalla kun hän harjoittelee tuleviin kisoihin. Codyn pahin kilpailija on Big Z:sta pilaa tekevä moninkertainen surffikilpailuiden mestari.

Näin blu-ray -version katsastaneena täytyy ensimmäisenä nostaa hattua Surf's Up:in animaatioinnille. Esimerkiksi aallot on oikeasti saatu näyttämään aivan kuin ne näkisi luonnossa, fysiikan lait toimivat täydellisesti. Myös pingviinit näyttävät kohtuu aidon näköisiltä varsinkin hieman kauemmasta näkökulmasta. Toiseksi haluan kehua elokuvan todella hienoa ääninäyttelyä englanninkielisessä versiossa. Shia LaBeoufin ääni on kuin luotu Codyn rooliin. Enkä nyt oikeastaan löydä mitään moitittavaa muistakaan ääninäyttelijöistä.

Dokumentaarinen kuvaustyyli on sovitettu harvinaisen sulavasti Surf's Up:iin. Osittain heiluva kamera sopii elokuvaan kuin nyrkki silmään ja on täten myös viihdyttävää vaihtelua tavalliseen kuvaustyyliin. Jos ei pidä dokumenteista, niin ei elokuvaa kuitenkaan kannata vältellä dokumentaaristen osioiden takia, koska ne sulavat niin hyvin etteivät ne häiritse millään tavalla.

Kokonaisuudessaan Surf's Up on varsin viihdyttävä animaatioelokuva. Elokuvan vahvimmat puolet näkyvät visuaalisuudessa ja ääninäyttelijöissä. Ja onhan tarinakin osittain koskettava. Elokuva tuottaa hyvän mielen ja täten voin sitä suositella vapaasti kaikille.

Pisteet: rating 80,000

Maximus
Käyttäjä, 64 arvostelua
Arvosteltu: 07.10.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa arvosana 4,08
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
Tuhon enkeli
Tuhon enkeli arvosana 4,32
Tuhon enkeli
Smoke
Smoke arvosana 3,77
Smoke
Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot

Elokuvan tiedot

Surf's Up - tyrskyn ratsastajat
Surf's Up - tyrskyn ratsastajat arvosana 2,90

Surf's Up - tyrskyn ratsastajat (2007)

Alkuperäinen nimi: Surf's Up

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2007
Pituus:
88 min
Ohjaajat:
Ash Brannon, Chris Buck
Käsikirjoittajat:
Ash Brannon, Chris Buck, Christian Darren, Christopher Jenkins, Don Rhymer, Joe Syracuse, Lisa Addario
Pääosanäyttelijät:
Diedrich Bader, James Woods, Jeff Bridges, Jon Heder, Mario Cantone, Shia LaBeouf, Zooey Deschanel
Maat:
USA
Kielet:
englanti