Arvostelu

Komedia, jossa härskiydellä ei ole mitään rajaa.

Superbad on komedia, jossa härskiydellä ei ole mitään rajaa. Tyyli on kopioitu vähän niin kuin American Pie-elokuvista, mutta on silti hiukan omalaatuinen. Seth (Jonah Hill) on nuori ylipainoinen opiskelija, viimeisellä vuodella luokiossa. Seth puhuu paljon härskejä ja pornografisia juttuja kaverinsa Evanin (Michael Cera) kanssa. Kaverukset saavat kutsun kahden seksikkään tytön kotona pidettäviin kotibileisiin. Asiassa on kuitenkin yksi pulma. Seth ja Evan lupautuvat hakemaan tytöille viinat bileisiin, ja tietenkin ikää on alle 21-vuotta.

No kaverukset eivät kuitenkaan heitä kirvestä kaivoon. Heillä on hiukan ujo vähä-älyinen kaveri nimeltä Fogell alias Hawaijilainen elinluovuttaja McLovin. Fogell on hankinnut väärennetyn passin, ja aikoo sen avulla ostella alkoholia pojille. Reissusta syntyy kuitenkin kaikkien aikojen hauskin, epäonnekkain ja vauhdikkain reissu. Kapuloita rattaisiin laittaa hiukan vajaamielinen ja virkasäännöistä piittaamaton poliisikaksikko. Eli käsikirjoittaja Seth Rodgen ja Saturday Night Live koomikko Bill Hader. Kaksikko onkin ylivoimaisesti elokuvan hauskin, hulvattomin ja tyhmin parivaljakko.

Kyllä Superbad saa paikoittain vatsalihakset kipeäksi nauramisesta, varsinkin poliisikaksikon sekoilessa, ajaessaan hälytysvaloilla punaisten ohi, ja ampuen humalaisina stop-merkkiä. Muuten suurin osa näyttelijöistä oli tuntemattomia ensikertalaisia, jotka kuitenkin vetivät roolinsa ihan kiitettävään malliin. Ajattelin antaa elokuvalle ensin neljä tähteä, mutta päätinkin pudottaa sen kolmeen ja puoleen. Jos leffa olisi naurattanut hitusen enemmän, se olisi ansainnut neljä tähteä. Kolme ja puoli on kuitenkin varteenotettava suoritus. Suosittelen katsomaan tylsinä iltoina, antaa tuntuvasti piristettä.

Pisteet: rating 70,000

Burarum
Käyttäjä, 8 arvostelua
Arvosteltu: 07.03.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Brianin elämä
Brianin elämä arvosana 4,13
Brianin elämä
Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,24
Paluu tulevaisuuteen
Calamari Union
Calamari Union arvosana 3,73
Calamari Union
Neljä naurettavaa naapuria
Neljä naurettavaa naapuria arvosana 3,92
Neljä naurettavaa naapuria

Elokuvan tiedot

Superbad
Superbad arvosana 3,64
Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
2007
Pituus:
116 min
Ohjaajat:
Greg Mottola
Käsikirjoittajat:
Evan Goldberg, Seth Rogen
Pääosanäyttelijät:
Bill Hader, Christopher Mintz-Plasse, Emma Stone, Jonah Hill, Martha MacIsaac, Michael Cera, Seth Rogen
Maat:
USA
Kielet:
englanti