Pistejakauma

2%

3%

1%

5%

9%

23%

29%

17%

9%

3%

Pisteytykset

rating 40,000

Beer Master
Käyttäjä

rating 40,000

Tämä oli rahastusta. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Kaksi tuntia kului nopeasti, mutta mitään ainutlaatuista ei siinä ajassa tapahtunut. Khan oli saanut saman käsittelyn kuin Yön Ritarin Paluun Bane, eli hahmo oli paljon nössömpi kuin mitä olisin halunnut nähdä. Ja miksi sille piti luoda typerä taustatarina, johon ei kuitenkaan syvennytä sen enempää.

Parasta antia oli jälleen Spockin ja Kirkin suhde, sekä dialogi ylipäänsä. Siinä missä Kirk kuuntelee sokeasti sydäntään, joutuu Spock alituisesti miettimään tapahtumien seurauksia ja vaikutuksia. Toinen plussa tulee efekteistä, vaikka en niistä Oscaria antaisikaan.

Ensimmäisen osan alusvaatepelleilyt saatoin antaa anteeksi, mutta toista kertaa ei sekään onnistu.

Kuten Episodi-lehti arvostelussaan kirjoitti, viimeinen kohtaus tuntuukin anteeksipyynnöltä: ''malttakaa, seuraavalla kerralla näette jotain todella upeaa.''

Jar Jar Binksin saama kritiikki ei ole mitään alun valkoisten alkuasukkaiden rinnalla, ihan sairaan hölmöjä.

Ludil
Käyttäjä

rating 40,000

Jos Star Trekin uudelleenlämmitetyn trilogian tarkoitus olisi saada kapteeni Kirkin 60-luvun seikkailuja seuranneet katsojat haikailemaan takaisin originaalin sarjan ja leffojen pariin, se onnistuisi tavoitteessaan hyvin. Kivan ykkösosan jälkeen ”Star Trek Into Darkness” on ilmeetön, tyhmänpuoleinen ja erittäin tunnelmaton, muttei sentään muistuta kehnon tason Marvel-leffaa kuten sen seuraava osa ”Star Trek Beyond”, joten parit tähdet irtoaa aika lailla siitä ettei tässä, huh, ole rock-musaa ja pörriäisiä. Lisäksi elokuvan alkupuolisko tuntui johonkin asti suhteellisen mukiinmenevältä vaikka ”loppuelokuvamaisella” rytinällä on paha aloittaa mitään uskottavasti.

Leffaa ei voi kehua mielikuvituksen riemuvoitoksi vaikkei se kaikkea lähdematskua ryövää ”Star Trek II - Khanin vihasta”. Rauhaton raina ei kaiken äksöninsä ja ontuvuutensa alta tunnu Star Trekiltä, enemmänkin joltain randomilta scifi-toiminnalta. Tämän voinee antaa anteeksi koska kaikki trilogian tapahtumat sijoittuvat sellaiseen multiversumiin, jossa asiat eivät ole nokonuukaa. Kuitenkin olisin toivonut Kirkiltä enemmän persoonaa ja vähemmän kämmäilyjä, Spockista kylmemmän loogista ja Khanin tilalle jotakuta kiinnostavampaa hahmoa, kuten esim. Harry Muddia, jota saakin vain ja ainoastaan toivoa reboottiin. Vastaavanlaisten hahmojen muistelu keskellä leffaa syö ”Into Darknessin” mielenkiintoa, mutta ei se pelkästään katsojan vika voi olla jos ajatukset lähtevät harhailemaan omille teilleen. Kierrätyskeskuksen jätepisteen pintakiillotetut kertakäyttökonnat, jatkuva häslääminen ja tasapaksu toimintamättö eivät nappaa jos leffalla ei ole tunnetta tai asennetta, piste.

Kiinnostavinta leffassa on sen mitäänsanomaton musiikkipuoli, joka sekin tuntuu kovin yksinkertaistuneen verrattuna alkuperäisen kaartin soundtrackeihin. Esim. ”Star Trek – The Motion Picture” on hyvinkin sinfoniallinen elokuva, joka käynnistyy kolmen minuutin sinfoniateemalla ja kattaa muutenkin hienosti leffan tematiikan. ”Khanin vihassa” on eräät elokuvahistorian parhaimmat musat, niin ikään leffan teemoja ja ajatuksia tukevat. Reboot-Trekki kantaa about neljän-viiden tahdin mittaista tunnaria ja jotain tunnelmointiplöröä. Kyllä tällainenkin leffan laadusta kertoo...

Tupolev79
Käyttäjä

rating 40,000

Yltää samalle tasolle ensimmäisen elokuvan kanssa ja on ehkä jopa hitusen viihdyttävämpää katseltavaa, kiitos runsaamman toiminnan. Itse juoni pääpahiksineen oli yllätys, yllätys taas köyhänpuoleinen ja uuden suosikkisanani mukaan varsin mitäänsanomaton. Ei tähänkään jaksanut innostua kun en mikään Trekki-fani ole.

Kerran katsoi..

Blooddrunk
Käyttäjä

rating 40,000

Söpö
Ylläpitäjä

rating 40,000

Stranger
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

Star Trek Into Darkness
Star Trek Into Darkness arvosana 3,32
Genret:
Sci-fi,
Valmistusvuosi:
2013
Pituus:
129 min
Tunnetaan myös nimillä:
Star Trek 2
Ohjaajat:
J. J. Abrams
Käsikirjoittajat:
Alex Kurtzman, Damon Lindelof, Roberto Orci
Pääosanäyttelijät:
Anton Yelchin, Benedict Cumberbatch, Bruce Greenwood, Chris Pine, John Cho, Karl Urban, Simon Pegg, Zachary Quinto, Zoe Saldana
Maat:
USA
Kielet:
englanti