Pistejakauma

0%

0%

6%

13%

7%

35%

26%

11%

0%

2%

Pisteytykset

rating 40,000

Altema
Käyttäjä

rating 40,000

Paperinohutta sunnuntaiscifiä massoille

Star Trekin viimeisimmän inkarnaation trilogian päätösosa on pettymys mutta, jopa pettymyksenä se onnistuu olemaan ainoastaan keskinkertainen. Siinä missä sarjan 2 edellistä osaa koettivat (vaikkakin ajoittain erittäin kömpelösti) päivittää ja nikkaroida perinteistä Star Trek magiaa nyky-yleisölle sulatettavampaan muotoon, kolmannessa osassa eivät tekijät jaksaneet vaivautua enää edes yrittämään. Ainoa menneisyydestä muistuttava osanen vaikuttaisi oleva karikatyyrimäiset hahmot ja jopa näiltä hahmonkehitys on karsittu minimiin. Elokuvan kenties suurin rikos on antaa lopussa pieni maistiainen mielenkiintoa syventäessään siihen asti haukotuttavan geneeriselle pahikselle syvyyttä, tai ainakin ymmärrettävän motivaation, mutta tämäkin käänne tulee aivan liian myöhään eikä hyvitä merkityksettömiä sivujuonia tai väsähtänyttä toteutusta.

Huvittavaa kyllä elokuva on selvästi ammattilaisten käsialaa. Toimintakohtauksista ei puutu näyttävyyttä ja näyttelijät sentään koettavat tekohengittää esittämiinsä sukkanukkehahmoihin jotain elämää, joten lopputulos toimiijuuri ja juuri popcorn- viihteenä.

John117
Käyttäjä

rating 40,000

Kun tämän Star Trekin katsoin, mietin että elokuvan tekijät ovat mahdollisesti nähneet liian monta Marvelin leffaa ja ajattelivat että konsepti toimii tässäkin. Nimittäin Star Trekin kanssa tällä leffalla ei ole juurikaan mitään tekemistä.

Mihin on hävinnyt miehistön kyky selviytyä ongelmatilanteista oikeasti aivojaan ja neuvottelukykyjään käyttäen? Katsojalle tuputetaan toinen toistaan geneerisempiä action kohtauksia, joilla tarinaa kerrotaan eteenpäin. Eihän trekeissä koskaan ole tällaisesta ADHD-meiningistä ollut kyse. Pääpahis on täysin unohdettava, yksiulotteinen, kuin suoraan kliseekopasta kaivettu. Mikä pahinta, motiiveja hänen toimilleen ei katsojalle kerrota, koska sellaiset eivät ilmeisesti ole tärkeitä? Missä ovat tällöin panokset? Beastie Boysin Sabotagea käytetään elokuvassa aseena. Juuri niin. Kohtauksessa, jossa tämän naurettavuuden lisäksi äärimmilleen viety CGI aiheuttaa päänsärkyä.

Kyllähän Enterprisen miehistö tuntui jälleen kotoisalta, mutta elokuvassa on aivan liikaa kerronnallisia ongelmia. Tässäkin tapauksessa nätillä ulkokuorella pyritään paikkaamaan yksiulotteisia hahmoja sekä heikkoa käsikirjoitusta. Tämä ei ole aitoa Star Trekiä.

MarcusP
Käyttäjä

rating 40,000

50 vuotta täyttävälle Star Trekille olisi toivonut parempaa juhlavuoden elokuvaa.
Nykyisessä sarjassa ei ole samaa tenhoa kuin William Shatnerin ja Leonard Nimoyn tähdittämissä elokuvissa.
Star Trek Beyondissa konnan motivit jäävät hieman epäselviksi ja laihoiksi. Toimintakohtaukset syöksyvät kasvoille liian nopeasti.
Elokuvasta puuttuu jännitystä ja lumousta. Väliin on tungettu pakollisia, puuduttavia tappelukohtauksia, joilla ei ole juonen kannalta olennaista merkitystä.
Tehosteissa kyllä mennään sfääreihin, joista aikaisemmat Star Trekin tekijät saattoivat vain unelmoida.
Mukavana lisänä ovat myös viittaukset Star Trek Enterprise -sarjassa nähtyihin MACO-sotilaisiin ja maininta Xindi-sodasta.
Koko elokuvan sykähdyttävin kohtaus lienee valokuva Enterprisen alkuperäisestä miehistöstä.
Yleensä parittomat Star Trek elokuvat ovat huonompia kuin parilliset. Näin näyttää olevan tälläkin kertaa.

Mowgli
Tykittäjä

rating 40,000

Muistelin, että edelliset kaksi Star Trekiä olivat ihan viihdyttäviä, mutta tämä kolmas osa taas... Beyondia ei nyt ihan vihaamalla voi vihata, sillä kyse ei ole täysin surkeasta tortusta. Mutta on kyllä harvinaisen tylsä ja tyhjä mekkalointi. Tätä kirjoittaessa en enää oikein muista, mistä koko leffa edes kertoi. Jotain siinä räjäyteltiin ja lauottiin epähauskaa dialogia näyttelemällä näytellen. Onko tämän muka kynäillyt Simon Pegg? Onko sinulla kaikki hyvin, Simon?

Pasma
Käyttäjä

rating 40,000

Puakki
Käyttäjä

rating 40,000

TomCruise
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

Star Trek Beyond
Star Trek Beyond arvosana 3,03
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2016
Pituus:
123 min
Ohjaajat:
Justin Lin
Käsikirjoittajat:
Doug Jung, Simon Pegg
Pääosanäyttelijät:
Chris Pine, Idris Elba, Karl Urban, Simon Pegg, Sofia Boutella, Zachary Quinto, Zoe Saldana
Maat:
USA
Kielet:
englanti