Pistejakauma

0%

0%

6%

13%

7%

35%

26%

11%

0%

2%

Pisteytykset

rating 30,000

Ludil
Käyttäjä

rating 30,000

Uskaltauduin katsomaan ”Star Trek Beyondin” sen suotuisan fiiliksen siivittämänä, jonka sain reboot-saagan ensimmäisen osan uusintakatselun tuloksena. Ensimmäinen leffa ei nimittäin ollut hirveä. Toista osaa en ole nähnyt, mutta ensimmäisessä vakuuttivat oikein kirjoitetut hahmot (jotka ovat oivia Uhuraa, Spockia ja Kirkkiä lukuunottamatta) ja runsas määrä pääsiäismunia jotka nostivat arvosanan hyväksi vaikka juoni onkin pääelementteineen sama kuin Star Warsin ensimmäisessä osassa. Pelkäämäni asiat tapahtuvat sitten ”Beyondissa”. Se on hirveä.

”Beyondin” hyviin puoliin kuuluu Simon Peggin erinomainen Scotty. Miekkosen nautinnollista näyttelyä on ilo seurata. Muuten leffa on persoonaton ja aivoton, täysin päinvastainen kuin alkuperäinen sarja/leffat. Elokuva on luotu aivot narikkaan-viihteeksi ja se on visuaalisesti oikein mallikas, mutta sen olemassaololla ei ole oikeasti mitään pointtia. Juoni on harvinaisen yhdentekevä, tuntuu kuin pääasia olisi lähinnä se että ruudulla tapahtuu koko ajan jotain, viis siitä onko rymistelyillä mitään järkeä. Kaipa tässä oli tarkoituksena syventää Spockin ja McCoyn hahmoja ja välillä muistella edesmennyttä Leonard Nimoyta samalla kun pidetään huolta siitä, että actionia ja pauketta on ja riittää ähkyksi asti. Käsis on mitä sattuu.

Alkuperäisen kaartin kanssa olisin ollut innoissani siitä jos Spock ja McCoy olisivat saaneet lähes kokonaisen leffan nahisteluilleen, vähänkö hauskaa. Zachary Quinton ja Karl Urbanin versiot eivät herätä samanlaisia odotuksia koska Quinto on vain niin kaukana siitä Nimoyn Spockin mahtavuudesta, mikä vaikuttaa tunnelmaan ratkaisevasti. Urban ei ole huono Bones, ykkösleffassa tämä hurmasi viimeisen päälle viilatulla ”DeForest Kelley, joka näyttelee McCoyta”-imitaatiollaan, mutta tämän ongelma on myös sama kuin Quintolla ja muilla: hahmossa, jonka aiempi näyttelijä on räätälöinyt omalle olemukselleen/persoonalleen sopivaksi. ”Beyondissa” Urban kokeilee varovaisesti josko päästä yli DeForestin maneereista ja luoda hahmoon jotain omaa, mutta pysyykö hahmo tällöin pohjimmiltaan samana? Silloin kun Urban ei kuulosta DeForestilta, mies kuulostaa epäilyttävän paljon Robert Downey Jr:n Tony Starkilta. Ei hyvä, kuten ei myöskään tämän juonikuvion lopullinen hoitaminen. Originaalissa sarjassa Spockia ja McCoyta saatiin syvennettyä parhaimmillaan niin, ettei kummankaan tarvitse välttämättä edes sanoa mitään, tässä käsittely jää raapaisuksi. Ja kuinka niin rakastettavasta ja mielenkiintoisesta hahmosta kuin Spock ollaankin saatu niin tunteellinen ja laimea hemmo???

Tuon juonikuvion ongelmallisuuden lisäksi ”Beyondin” mielenkiintoisinta tarjottavaa on vanhat valokuvat Nimoyn Spockista ja alkuperäisestä kaartista. Näistä tuli vahvasti sellainen fiilis, että leffa pahoittelee omaa mainstreammäisyyttään ja kehottaa katsomaan mieluummin niitä originaaleja leffoja joissa on järkeä ja sydäntä. Oikeasti, missä on ”Beyondin” oma selkäranka? Nyt voin oikeutetusti todeta, että HYI näitä nykyajan laps...leffoja!

Pikkupuera
Käyttäjä

rating 30,000

Pari tehostekuvaa näytti todella hienolta. Muuta hyvää leffasta onkin turha sanoa. Toiminta on kehnoa, huumori surkeaa, dialogi todella laiskaa ja näyttelijät aivan tylsistyneen oloisia. Juoni pysyy kasassa vain "yksi miljoonasta" -sattumilla, minkä johdosta kaikki "yllätykset" arvaa ennen aikojaan. Kokonaisuudessaan melkeinpä pelkkää kuraa.

Brutus
Käyttäjä

rating 30,000

Elokuvan tiedot

Star Trek Beyond
Star Trek Beyond arvosana 3,03
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2016
Pituus:
123 min
Ohjaajat:
Justin Lin
Käsikirjoittajat:
Doug Jung, Simon Pegg
Pääosanäyttelijät:
Chris Pine, Idris Elba, Karl Urban, Simon Pegg, Sofia Boutella, Zachary Quinto, Zoe Saldana
Maat:
USA
Kielet:
englanti