Spring Breakers

(2012)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Spring Breakers
Genret: , ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Spring Breakers
Valmistusvuosi:2012
Pituus:94 min
Pisteytyksiä: 105
Tarkka arvio: 2.99

Brit (Benson), Candy (Hudgens), Cotty (Korine) ja Faith (Gomez) ovat olleet parhaita ystäviä ala-asteelta lähtien. Tytöt asuvat arkisessa yliopistoasuntolassa ja janoavat seikkailua. Heidän täytyy vain saada tarpeeksi rahaa kasaan päästäkseen irrottelemaan ja pitämään hauskaa unelmalomalleen – spring breakille… Onnekas sattuma tutustuttaa heidät Alien-nimiseen räppäriin (Franco), ja yhtäkkiä luvassa on enemmän vauhtia ja jännitystä kuin he saattoivat toivoa. Kuinka pitkälle tytöt ovat valmiita menemään saadakseen unohtumattoman lomansa?

Arviot

Spring Breakers tuntuu olevan jollain tasolla myös tärkeäkin elokuva.

Aiemmin itselleni tuntemattoman Harmony Korinen ohjaama Spring Breakers on hyvin erilainen elokuva, kuin mitä siitä osasi odottaa esimerkiksi trailerin perusteella. Kiltit Disney-tähdet bikineissä makaamassa seteleiden peitossa, aseita, päihteitä ja liuta teinejä juhlimassa rannalla. Rahastusta? Varmasti sitäkin, mutta pinnan alla tuntuu piilevän jotain muutakin. Juoni on melko simppeli. Neljä yliopistoa käyvää tyttöä, Faith (Selena Gomez), Candy […]

Arvosteltu: 20.07.2013

Kommentit & Pisteytykset

dbgirl

Odotin biletysleffaa, no oli tässä sitäkin runsaasti, mutta yllätyksekseni pinnan alla muhi vaikka mitä, kuten mitä nyt voi odottaakaan eksyksissä ja sekaisin olevilta teineiltä. Seksi oli vain yksi asia mitä he halusivat, mutta jokin on mennyt selkeästi kasvatuksessa vikaan koska normaalit teinit eivät käyttäydy ihan noin kuin ne muutamat tytöt. Rupesin väkisinkin miettimään niiden tyttöjen taustoja, missä heidän vanhempansa oikein olivat kun jotkut ihmettelivät vasta loman jälkeen missä tytöt olivat. Tämä sai minut hiukan järkyttyneeksi, vaikka tämä ei ole lähellekään järkyttävintä mitä olen nähnyt. En tiedä, jokin sai minut ihan tolaltani ja huuleni tärisevät edelleenkin, katsoin tämän jotain tunti sitten. Pidin kyllä tämän editoinnista ja värimaailmasta ja shokeeraavuudesta, mutta se olisi voinut mennä hullummallekin tai vaihtoehtoisesti psykedeelisemmälle/hypnoottiselle linjalle, mitään erikoista tarinaa tässä ei ollut ja toisto toisinaan ärsytti (joskus se toimi). James Franco ei aluksi vakuuttanut, mutta loppua kohden aloin pitämään hänen hahmostaan. Hän oli niin oikeassa siitä että raha on ”American dream”, ja luullakseni se on yksi syy kaikkeen tähän pahoinvointiin. Hyvä leffa, joka olisi voinut olla parempikin.

Kaamos
barros
Ryakar
arg

Lisää luettavaa