Pistejakauma

0%

3%

2%

8%

8%

25%

28%

19%

4%

4%

Pisteytykset

rating 50,000

Dreamer
Käyttäjä

rating 50,000

Pettymys. Genren puitteissa olisi voitu tehdä edes kunnon kauhua, jos sitä kerran yritettiin. Mutta vaisuksi jää kaiken kaikkiaan. Hieman oli jännää, ja surullista tarinaa. Ja McAvoy ihan jees, vaikkei sekään nyt parhaimpaansa yltänyt.

5/10

HAL9000
Käyttäjä

rating 50,000

Sivupersoonamies kaappaa tyttötrion, ja istuu sessioissa lääkärinsä vastaanotolla Shyamalanille jotenkin köyhässä ja yllätyksettömässä sekoilussa. McAvoy kannattelee elokuvaa.

Uytp7
Tähtääjä

rating 50,000

M. Night Shämälämälämänin Split sisältää enemmän huonoja juttuja kuin hyviä, siksi oletuskolmosen alle jäädään tällä kertaa. Ylivoimaisesti merkittävin töyssy on pseudopsykologinen pelleily, jota 23 erilaista persoonaa omaavan miehen ympärillä harrastetaan ja kuinka potentiaalisesti tärkeitä tuollaiset yksilöt voisivat tulevaisuudessa olla ihmiskunnan kannalta. Typerä konsepti voi itsessään toimia, vaikka se sitten käsittäisi paahtoleipien ampumisen Neptunukseen jousella, mutta tämä ei nyt mennyt läpi ja se miltei pilasi koko lopputarinan minulta. Idea sinänsä kuulosti kiinnostavalta, valittu suunta vain oli väärä. Ja eri persoonia olisi saanut esitellä enemmän.

Näyttelijät itsessään olivat melko hyviä. McAvoy ei suorastaan huikealle tasolle yltänyt, joskin sangen tyydyttävälle kumminkin. Hetkittäin tunnelma sekä kuvasuunnittelukin pelasi, pienoiset värinät kelpaavat aina. Lopun aikaa teos ei sitten ollutkaan edes etäisesti jännittävä. Sitä paitsi elokuva paljastaa osan korteistaan aivan liian aikaisin. Ei väriä kannata kolmella kortilla lähteä vetämään ellei rahojaan saa vähintään kymmenkertaisena takaisin. Kerran katsoi kivuttomasti, toisella kertaa kipukynnys luultavasti ylittyisi.

Brutus
Käyttäjä

rating 50,000

eskoaarne
Käyttäjä

rating 50,000

lenny
Käyttäjä

rating 50,000

vasara88
Käyttäjä

rating 50,000

Vilperi
Käyttäjä

rating 50,000

Elokuvan tiedot

Split
Split arvosana 3,26
Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
2017
Pituus:
117 min
Ohjaajat:
M. Night Shyamalan
Käsikirjoittajat:
M. Night Shyamalan
Pääosanäyttelijät:
Anya Taylor-Joy, Betty Buckley, Haley Lu Richardson, James McAvoy, Jessica Sula
Maat:
USA
Kielet:
englanti