Pistejakauma

0%

3%

2%

8%

8%

25%

28%

19%

4%

4%

Pisteytykset

rating 40,000

Termis85
Käyttäjä

rating 40,000

Vähän arvelin ennenkuin aloin katsomaan että kun on suosittu ja pidetty elokuva niin se ei kohdallani ole hyvä ja näinhän se taas meni. Tarina ei kovin kummoisia esitä ja alkua olisi voinut ehkäpä vähän laajemmin alustaa. Näyttelijät nyt ei kovin kummoisia myöskään esittäneet.

Titan90
Käyttäjä

rating 40,000

James McAvoy näyttelee miestä, jonka kehossa asuu lukuisia eri persoonia ja niistä vain yksi voi olla samaan aikaan esillä. Toiset ovat lepposisia ja asiallisia alansa asiantuntijoita, toiset henkisesti lapsia ja toiset sadistisia nuoria naisia kärkkyviä olentoja. Erikoista persoonista tekee sen, että keho kykenee myös varsin erilaisiin fyysisiin suorituksiin riippuen siitä, kuka kullakin kertaa on vallalla.

Mies (keholtaan) on saanut apua ja ymmärrystä iäkkäämmältä psykologilta, joka tutkii juuri samaista jakomielitautia. Epäilykset alkavat herätä, kun hän saa säkhöpostiinsa hätäviestejä yleensä johdossa olevalta persoonalta. Kenties muut entiteetit alkavat ottaa enemmän valtaa ja sitä kautta tuottaa pahoja tekoja kanssaihmisille.

Hahmomme päätyykin kidnappaamaan kolme teinityttöä omaan asuinkompleksiinsa ja valmistella niitä "pedolle", kehittymässä olevalle superpersoonalle, joka pystyy yli-inhimillisiin tekoihin kehossaan. Alkaa piinaava, joskin varsin pinnallinen ja sekava taistelu elämästä ja kuolemasta, jossa tytöt koettavat kiltimpien persoonien avulla päästä vapauteen.

Split on elokuvana melko sekava ja vaikka McAvoy hoitaa erilaiset roolit melko hyvin, ei kokonaisuus ole kovinkaan kummoinen. Ideana se on ihan ok, mutta toteutus kompuroi ja jää vaisuksi. Olen elämän saatossa nähnyt lukuisia parempiakin selviytymiselokuvia, joten en suosittele Splittiä kovinkaan kernaasti.

.

Tupolev79
Käyttäjä

rating 40,000

Eipä ollut odotukset korkealla mutta olihan tämä vielä vaisumpi tekele kuin aavistelin. Kauhusta ei ollut tietoakaan vaan puuduttavaa tekemistä ja lopussa sitten vedettiin homma jopa vähän överiksi. Eivät nämä M. Night Shyamalanin teokset ole muutenkaan allekirjoittanutta vakuuttaneet eikä tämä tee siinä poikkeusta. Kaksi tähteäkin on ehkä jopa liikaa. Kertakäyttöön jos edes siihenkään..

Bad Lieutenant
Käyttäjä

rating 40,000

JoonaPrkl
Käyttäjä

rating 40,000

Pertsa69
Käyttäjä

rating 40,000

Sgt.Rane
Käyttäjä

rating 40,000

varmuuskopio
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

Split
Split arvosana 3,26
Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
2017
Pituus:
117 min
Ohjaajat:
M. Night Shyamalan
Käsikirjoittajat:
M. Night Shyamalan
Pääosanäyttelijät:
Anya Taylor-Joy, Betty Buckley, Haley Lu Richardson, James McAvoy, Jessica Sula
Maat:
USA
Kielet:
englanti