Arvostelu

Juoni on olevinan niin ihgu.

Aina silloin tällöin tyttöystäväni saa päähän vuokrata teinielokuvia, vaikka olemme jo molemmat kasvaneet liian isoiksi niille. Tällä kertaa vuokraamon hyllyltä mukaan takertui Sleepover, josta ei paljon hyvää voi sanoa.

Juoni on olevinan niin ihgu. Koulun coolit tytöt haastaa nörttitytöt kisaan, jossa voittaja saa istua paremmalla ruokapaikalla. Koko juonikonsepti on niin peestä vedetty, että ihan pahaa tekee katsoa, kun tytöt tekevät tyttöjen juttuja. Tyttöystäväni yritti kovasti vakuutella, etteivät tytöt ole tuollaisia, mutta minun alkaa olla vaikea uskoa sitä, koska olenhan jo niin monta ihguilua nähnyt. Oli miten oli, juoni on mitä suurtinta huttua, kuka nyt oikeasti taistelisi ruokapaikasta varastamalla koulun ihkupihkupojan boxerit. Onneksi edes kerronta onnistuu olemaan tarpeeksi selkeä. Tarina etenee kohtalaisen verkkaisesti aina hamaan tappiin asti.

Karmivaa on myös katsella, kun kaikki jätkät (muutamia lukuun ottamatta) ovat noin viisi vuotta vanhempia kuin tytöt. Eikös tämä ole jo pedofiliaa?
Eivät he tietäänkään elokuvassa esitä kuin vuoden tai pari tyttöjä vanhempia, mutta oikeasti miesnäyttelijät ovat reilusti tyttöjä vanhempia. Huonoista asioista hyviin, ja ainostaan yhteen ja ainoaan hyvään, joka sekin olisi voinut olla paremmin, sillä Steve Carellin esittämä vartija on ihan mukavaa katsottavaa. Carellin raivonpurkaukset saavat ainakin pienen hymyn suupieliin.

Sitten taas huonoihin asioihin. Jätkät ja tytöt ovat molemmat juuri sellaisia, kun voi kuvitella, on coolit pojat ja nörttipojat, sekä koulukiusaaja-bitchit ja kiusankohteet. Tästä mustavalkoisesta maailmasta ei löydy yhtään väriläiskää, paitsi tietysti Steve Carell, joka edustaakin vähän vartuneenpaa kalustoa.

Elokuvaa on vaikea suositella kenellekään, mutta jos sitä jollekin pitää suositella, on sen ainoa oikea kohderyhmä varhaisiän teinit. Heillekään ei uskalla luvata mitään elämystä, sillä tarjolla on parempiakin teinihässäköitä kuten Mean Girls.

nimimerkki: Tumppimies

Pisteet: rating 30,000


Vieras Arvosteltu: 29.12.2006
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Parasite
Parasite arvosana 4,17
Parasite
Keltainen sukellusvene
Keltainen sukellusvene arvosana 3,83
Keltainen sukellusvene
Kenraali
Kenraali arvosana 4,10
Kenraali
Adaptation. Minun versioni
Adaptation. Minun versioni arvosana 3,76
Adaptation. Minun versioni

Elokuvan tiedot

Sleepover
Sleepover arvosana 1,92
Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
89 min
Ohjaajat:
Joe Nussbaum
Käsikirjoittajat:
Elisa Bell
Pääosanäyttelijät:
Alexa Vega, Kallie Flynn Childress, Mika Boorem, Sara Paxton, Scout Taylor-Compton, Steve Carell
Maat:
USA
Kielet:
englanti