Sinister

(2012)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Sinister
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Sinister
Valmistusvuosi:2012
Pituus:110 min
Pisteytyksiä: 227
Tarkka arvio: 3.31

Piinaavassa kauhuelokuvassa rikoskirjailija Ellison (Ethan Hawke) muuttaa perheineen idylliseen omakotitaloon, jonka vanhat asukit kokivat karmaisevan kohtalon perheen nuorimmaisen kadottua samalla mystisesti. Kun Ellison löytää ullakoltaan peltilaatikollisen kaitafilmejä samankaltaisista äärimmäisen brutaaleista vuosikymmenien takaisista veriteoista, havahtuu kirjailija olevansa keskellä toistuvaa ja selittämätöntä painajaista. Samalla kun menneet murhat motiiveineen alkavat hahmottua kauhistuneelle kirjailijalle, on jo liian myöhäistä. Pahuuden pauloissa oleva perhe on tappavassa tilanteessa, josta ei ole paluuta. Nähtyäsi hänet, et ole enää turvassa. Sinua on varoitettu.

Arviot

Rakentaa yllätyksellisyydestä, tehokkaasta tarinankerronasta ja painostavasta tunnelmasta yhden vuoden kauhuyllättäjän.

Kauhugenre on viime vuosina liikkunut hieman paikallaan jatko-osien ja re-make tuotosten parissa, mutta toki muutama napakymppi on mukaan osunut. Joss Whedonin käsikirjoittama ja Drew Goddardin ohjaama piristi kauhuelokuvaa keväällä kuin hellepäivä juhannusta. Nyt pääse myös yllättämään Scott Derricksonin ohjaama ja käsikirjoittama kauhutrilleri . Oikeusdraamaa ja manaustrilleriä sekoittava (2005) ja näyttävän, mutta sanomaltaan hieman keskinkertaisen uusintaversion […]

Arvosteltu: 26.10.2012

Kommentit & Pisteytykset

Villetys

Sinister on hyvin onnistunut kauhuelokuva, joka kestää useamman katselukerran ja se edustaa keskivertoa parempaa kauhuelokuvaa omassa genressään. Juoni on tässä aika perinteinen yhdessä talossa tapahtuvana kauhuiluna, mutta sen tunnelmassa on onnistuttu mainiosti ja tämä välttää aika hyvin perinteiset säikyttelyt. Ethan Hawke tekee hyvän pääroolin rikoskirjailija Ellisonina, joka muuttaa perheensä kanssa samaan taloon tekemään uutta kirjaa tapauksesta, jossa siellä aikaisempi perhe on hirtetty ja yksi lapsista on kadonnut. Juoni etenee alkuun rauhallisesti, mutta tutkinnan edetesssä tapahtumista se lisää onnistuneesti tehoja ja kauhua tarinaan. Kaitafilmeiltä näkyvät aikaisempien perheiden teloitukset ovat myös brutaali lisä tarinaan ja se lisää mielenkiintoa murhaajaa kohtaan Ellisonin koittaessa selvittää tämän taustaa. Loppuratkaisu on myös tässä varsin onnistunut ja se päättää tarinan hienosti ja karusti.

QT
tirehtööri
astralic
wednesday
Heavyjuuseri
juiceaste
Jii89
Stranger
Parasite
Minoko92
The Sam1
Also Starring
sloth
HAL9000
mika72
Thobi
Kaz
Pertsa69
__IIPO__
Titan90
leopets
Susanita
Teknopottu
Eyehategod
Nimetön
tuulenpuuska

Lisää luettavaa