Pistejakauma

0%

0%

18%

13%

21%

21%

8%

11%

0%

8%

Pisteytykset

rating 30,000

Creeper234
Käyttäjä

rating 30,000

Ensimmäinen Silent Hill oli mielestäni yksi parhaiten onnistunut pelifilmatisointi, kenties jopa paras. Vaikkei se pelien tasolle yltänytkään, niin sen tunnelma oli silti hieno ja piti mukavasti otteessaan.

Silen Hill: Revelation sen sijaan... voi pojat. Tekijöiden olisi kannattanut katsastaa sanakirjasta kauhu sekä tunnelmanrakennus. Revelationilla on aivan liian suuri vaihde silmässä, sillä se pyörii kohtauksesta toiseen sellaisella kaasulla, ettei Silent Hillille ominaista häiriintynyttä tunnelmaa ehditä luomaan. Siinä missä ensimmäinen elokuva keskittyi ahdistuksen ja epämukavuuden kasvattamiseen, nyt nojaudutaan enemmän jumpscareihin. Pelotukset eivät toimi ja efektit näyttävät jotenkin halvoilta. Esimerkiksi eräs mallinukkemonsteri, vaikka sinällään mielikuvituksellinen olikin, oli varsin nolon näköinen CGI ilmestys.

Revelation on ammentanut suurimman osan elementeistään Silent Hill 3:sta ja sinällään on ihan virkistävää, että se on ensimmäisen elokuvan tavoin muovannut juonesta hieman omanlaisena jolloin myös pelien faneille on luvassa yllätyksiä. Harmi vain, että ne eivät oikein toimi ja tuloksena on sekametelisoppa joka viihdyttää tuskin ketään. Kauhua odottavat eivät saa kauhua ja Silent Hillin fanit eivät saa Silent Hilliä. Itse en ole niinkään näreissäni kauhun puuttumisesta, sillä ensimmäinenkin Silent Hill oli ennemmin painajaisdraama kuin puhdas kauhu. Revelationin ongelma on ettei se ole sen enempää onnistunut draamassa kuin kauhussakaan eikä siten saavuta tätä omintakeista tunnelmaa.

Plussaa tulee hienoista musiikeista, sillä tälläkin kertaa käytetään Akira Yamaokan upeita sävellyksiä. Viihdykettä saa myös bongailemalla hauskoja viittauksia, mutta toisaalta ne myös muistuttavat siitä, että aikansa saisi kulumaan paremmin pelejä pelaamalla tai ensimmäistä Silent Hilliä töllistelemällä.

Offline
Käyttäjä

rating 30,000

Pelisarjan ystävänä tämä oli pakkokatsastus. Ykkösosa toteutti Silent Hillin vinoutuneen maailman esikuvalleen yllättävän uskollisesti ja onnistui olemaan samaa sarjaa pelien kanssa painottaen lähinnä psykologista kauhua sekä sisältäen myös mielenkiintoisia juonielementtejä, kaikki painostavalla tunnelmalla höystettynä.

Tässä ei sitten saatu painostavuutta mukaan laisinkaan. Suurin puute on ettei elokuva ole vähääkään pelottava. Silent Hillille tavaramerkiksi muodostunutta häiriintynyttä tunnelmaa ei ehditä rakentaa kaiken ryntäilyn ohessa ollenkaan ja mysteeritkin pureskellaan katsojalle valmiiksi niin ettei mitään varmasti jää epäselväksi. Ohjaajan visio kauhusta ontuu ja pahasti.

En tiedä oliko elokuva halpatuotos mutta sellaisen maun se kyllä jätti. CGI-tehosteet on vedetty ajoittain täysin överiksi niin että välillä luulee katsovansa Pixarin animaatiota. Jopa Pyramid Headin uhkaavuus onnistutaan siinä sivussa tuhoamaan. Lisäksi päähahmon kässäri on ontuva, tämä kun ei välillä ymmärrä tapahtumista mitään ja yhtäkkiä tietääkin tismalleen kuinka missäkin kohtaa pitää toimia.

Näyttelijätyö hoituu näiltä ammattilaisilta niin hyvin kuin se tällaisessa flopissa yleensä voi hoitua.

Ja se loppu, ei jumalauta.

Niissä harvoissa kohdissa joissa homma ei ole levinnyt revittelyksi voi ruudulta bongata tuttuja pelien hahmoja ja aavistuksen tunnelmastakin. Akira Yamaokan musiikki on lähtemätön Silent Hillin elementti ja pelastaakin tässä sen minkä voi.

AlexZ
Käyttäjä

rating 30,000

eskoaarne
Käyttäjä

rating 30,000

Kaz
Käyttäjä

rating 30,000

Rinsq
Käyttäjä

rating 30,000

Tsingis
Käyttäjä

rating 30,000

Elokuvan tiedot

Silent Hill: Revelation
Silent Hill: Revelation arvosana 2,79
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2012
Pituus:
94 min
Tunnetaan myös nimillä:
Silent Hill 2, Silent Hill: Revelation 3D
Ohjaajat:
Michael J. Bassett
Käsikirjoittajat:
Michael J. Bassett
Pääosanäyttelijät:
Adelaide Clemens, Carrie-Anne Moss, Deborah Kara Unger, Jacky Lai, Kit Harington, Malcolm McDowell, Martin Donovan, Radha Mitchell, Sean Bean
Maat:
USA, Ranska
Kielet:
englanti