Arvostelu

Kestävä seikkailuelokuva.

Kaksi huono-onnista amerikkalaisjermua Meksikossa, Curtin (Tim Holt) ja Dobbs (Humphrey Bogart) lyöttäytyvät yhteen vanhan kullankaivajan, Howardin (Walter Huston) kanssa ja alkavat kaivaa kultaa. Valitettavasti sillä arvokkaalla jalometallilla on kyky vaikuttaa ihmisten mieliin eivätkä bandiititkaan helpota työtä.

John Hustonin ohjaama sovitus inhimillisistä heikkouksista ja kiivaasta pyrkimyksestä kohti parempaa aloittaa kuumuuden ruhjomalla Humphrey Bogartin rumalla naamalla ja pysyy samalla kärähtäneellä linjalla. Dialogi on lakonista ja mukana on myös toimintaa mikä sopii mainiosti tarinan kokonaisuuteen.

Tim Holtin siloposkia peittää resuinen sänki, Bogartin lysmyinen olemus on jo mainittu ja lisäksi hän tekee voimakkaan suorituksen tulevaan vaurauteensa kompastuvana Dobbsina joka alkaa sairaalloisesti epäillä ja pelätä kaikkea. Walter Huston taas heittää leppoisaa kommenttia vanhana ukkona joka on kaivanut maasta parikin omaisuutta ja heittänyt ne menemään uutta sellaista etsimällä. Hänen näkemyksensä on puhtaasti työlähtöinen.

Kokonaisuus on viihdyttävä seikkailuelokuva missä on myös kyynisen tarkkaavaista havainnointia ahneuden rapauttavasta voimasta ihmismieleen. Hyvät näyttelijäsuoritukset eivät myöskään ole haitaksi, joskin loppupuolelta olisi hieman voitu tiivistää tapahtumia. Silti kyseessä on kestävä seikkailuelokuva.

Pisteet: rating 70,000

Jurpo
Tähtääjä, 1408 arvostelua
Arvosteltu: 14.08.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Kummisetä osa II
Kummisetä osa II arvosana 4,29
Kummisetä osa II
Dolls
Dolls arvosana 4,30
Dolls
Jahti
Jahti arvosana 4,14
Jahti
Tule ja katso
Tule ja katso arvosana 4,29
Tule ja katso

Elokuvan tiedot

Sierra Madren aarre
Sierra Madren aarre arvosana 4,24

Sierra Madren aarre (1948)

Alkuperäinen nimi: The Treasure of the Sierra Madre

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1948
Pituus:
126 min
Ohjaajat:
John Huston
Käsikirjoittajat:
John Huston
Pääosanäyttelijät:
Bruce Bennett, Humphrey Bogart, Tim Holt, Walter Huston
Maat:
USA
Kielet:
englanti, espanja