Pistejakauma

11%

12%

11%

17%

11%

14%

5%

15%

2%

3%

Pisteytykset

rating 60,000

Titan90
Käyttäjä

rating 60,000

Nuori taustojansa peittelevä nainen päättää lähteä Vegasiin tekemään tiliä tavalla tai toisella. Hänet ottaa onneksi kyytiin samaan suuntaan matkaava mies, jonka kanssa pitkä ajomatka sujuu enemmän ja vähemmän mukavasti. Yhtä kaikki perille päästään ja lainaapa mies rahaa pelikoneita varten, jotta neitonen voi tappaa aikaa sillä välin, kun mies käy puhumassa tästä tuttavalleen, paikallisen kasinon kiholle. Miestä ei kuitenkaan näy eikä kuulu ja pian käykin selväksi, että nainen on puilla paljailla vieraassa kaupungissa ilman mitään toimenkuvaa. Onneksi hän törmää sikäläiseen suunnilleen saman ikäiseen naiseen, joka tarjoaa asuinpaikkaa omasta asuntovaunustaan. Nyt pitäisi vain keksiä jokin tapa, jolla tienata elantoa.

Luojan lahjana mukavan ulkonäön saanut nainen löytääkin nopeasti tanssialan hommia, jotka ovat jo entuudestaan tutut. Glamour on kuitenkin kaukana, sillä työ osoittautuu striptease-tanssijan hommaksi ja koostuu lähinnä kuolaavien miesten viihdyttämisestä. Katse on kuitenkin koko ajan edessä päin ja pienen sattumankin kautta nainen törmää Vegasin suurtähteen, jo vähän iäkkäämpään isojen valojen tanssijaan, joka iskee silmänsä nuorempaan kollegaansa. Pienten mutkien kautta tie löytyykin nopeasti isoimpiin parrasvaloihin ja parin ikävän tempun jälkeen ihan pääosasta asti. Onko matka Vegasin kavalissa kulisseissa kuitenkin muovannut naisen persoonaa ja onko hänestä tullut juuri sellainen kieroilija, mistä tuttava aiemmin varoitti. Vai onko pohjalla kuitenkin vielä hiven hyvyyttä, jota kaikki kilpailu ja pintaliitoelämä eivät ole saaneet karistettua?

Showgirls on aavistuksen mainettaan parempi teos mielestäni. Se löytyy luontevasti kulttiteosten listalta, jotka usein loistavat lähinnä surkeudellaan, mutta onnistun löytämään jotakin muutakin kyseisestä teoksesta. Päähahmon matka ryysyistä rikkauksiin ja sen seuraaminen, miten tämän henkilökuva matkan varrella muuttuu, on ainakin ajatustasolla ihan kohtalaisen hyvä. Toteutus olisi voinut olla toki parempikin, mutta ei tässä nyt ihan kaikkia rimoja aliteta. Näyttelijäsuorituksetkin jättävät parantamisen varaa, mutta edelleen on todettava, että huonompiakin on tullut historian saatossa nähtyä. Showgirlsilla on kuitenkin jonkinlainen idea ja tahtotila yrittää saavuttaa jotakin, eikä se ole niin huonosti tehty kuin etukäteen oletin. Aika perusdraamaa tarjolla, runsaalla paljaalla pinnalla höystettynä.

.

Cuagwe
Käyttäjä

rating 60,000

Elmo000
Käyttäjä

rating 60,000

havu
Käyttäjä

rating 60,000

johnny depp
Käyttäjä

rating 60,000

Joku
Käyttäjä

rating 60,000

Kristiina68
Käyttäjä

rating 60,000

Meitsi
Käyttäjä

rating 60,000

phodos
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Showgirls
Showgirls arvosana 2,36
Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
1995
Pituus:
128 min
K16
Ohjaajat:
Paul Verhoeven
Käsikirjoittajat:
Joe Eszterhas
Pääosanäyttelijät:
Alan Rachins, Elizabeth Berkley, Gina Gershon, Gina Ravera, Glenn Plummer, Kyle MacLachlan, Robert Davi
Maat:
USA, Ranska
Kielet:
englanti