Arvostelu

Ei ajaton klassikko, vaan keskitasoa oleva Will Ferrell -komedia.

Semi-Pro on Will Ferrellin tähdittämä koripallokomedia. Ferrell on Jackie Moon; yhden hitin laulaja, joka osti tuotoilla oman koripallojoukkueensa. Jackie Moon ei ole kuitenkaan pelkästään omistaja, vaan myös pelaaja, kuuluttaja ja joukkueen sydän. Will Ferrell on Will Ferrell: hän vetää tyylilleen tutun roolisuorituksen hieman tyhmänä Jackiena. Mukaan on kuitenkin saatu myös Woody Harrelson ja André Benjamin, joka on tuttu mm. Mark Wahlbergin tähdittämästä Four Brothers -elokuvasta, sekä tietenkin OutKast-yhtyeestä.

Semi-Pro on ennen kaikkea hyvänmielen elokuva. Katsojalla on koko elokuvan ajan hyvä fiilis, ja komedia aiheuttaa muutamia naurahduksia, vaikka Semi-Pro ei missään tapauksessa kovin hyvä elokuva olekaan.

The Flint Tropics ei Jackie Moonin johdolla ole kovinkaan hyvä joukkue, ja tilanne vaikeutuu edelleen, kun ABA:n (American Basketball Association) päätetään yhdistää kauden päätteeksi NBA:han. Lopulta päätös on se, että neljä parasta ABA:n joukkuetta pääsee mukaan isoon liigaan. The Flint Tropics on osuvasti liigan huonoin joukkue.

Jackie Moon ei kuitenkaan luovuta, vaan The Flint Tropics aikoo taistella. Joukkueen pesukone vaihdetaan Ed Monixiin (Woody Harrelson), entiseen NBA-mestariin, jonka ura on pohjamudissa polvivammojen takia. Monixin johdolla joukkueen pelitaso paranee, ja voittoja alkaa tulla. Isompi ongelma on kuitenkin se, että joukkueella täytyy olla kotipeleissään keskimäärin 2000 katsojaa, tai joukkuetta ei hyväksytä liigaan. Jackie Moon, showmiesten kuningas, päättää aloittaa erilaisten stunttien ja tempausten sarjan, jolla katsojia pyritään saamaan kotipeleihin. Mukana on mm. painiottelu karhun kanssa.

Semi-Prossa seurataan Tropicsien matkaa kohti kauden viimeistä peliä, johon mennessä joukkue on noussut jo taistelemaan nousupaikasta. Fanimäärät ovat silti vielä liian pienet, joten nousu liigaan ei ole mahdollista. André Benjaminin näyttelemä Clarence ”Coffee Black” Withers myydään San Antonia Spursiin, jotta lahjakas pelaaja pääsisi pelaamaan NBA:ssa. Mutta elokuvan loppu on tietenkin hyvänmielisyyden kannalta tehty juuri sellaiseksi kuin katsoja osaisi odottaa.

Semi-Pro on elokuva, jonka katsoo muutamaan kertaan, mutta se ei tarjoa sen enempää. Se menee kertaviihteestä oikein hyvin, ja tarjoaa muutamat naurut. Ferrell toki kantaa elokuvaa omalla suorituksellaan, mutta myös André Benjaminin ja Woody Harrelsonin suoritukset tukevat elokuvaa, ja tuovat siihen hieman jotain uutta muihin Ferrell-elokuviin verrattuna. Elokuvan parhaimman yksittäisen roolisuoriuksen tekee Rob Corddry Monixin entisen naisystävän uutena miehenä, Kylenä. Kyle on kaiken lisäksi todella kova Monix-fani, joten Kyleä ei haittaa sekään, että Monix rakastaa edelleen Lynniä (Maura Tierney), ja haluaa tämän itselleen - se on Kylelle kunnia.

Semi-Pro ei missään nimessä tule olemaan ajaton klassikko, eikä se varmasti ole kovin mieleenpainuva elokuva. Se on keskitasoa oleva Will Ferrell -elokuva, joka jaksaa viihdyttää kestonsa ajan, mutta ei sen enempää.

”Nothing in the rulebook that says you can't play drunk.”

Pisteet: rating 60,000

Secreterial
Käyttäjä, 78 arvostelua
Arvosteltu: 07.04.2012
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Brianin elämä
Brianin elämä arvosana 4,13
Brianin elämä
Smoke
Smoke arvosana 3,77
Smoke
Barton Fink
Barton Fink arvosana 3,96
Barton Fink
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme

Elokuvan tiedot

Semi-Pro
Semi-Pro arvosana 2,81
Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
91 min
Ohjaajat:
Kent Alterman
Käsikirjoittajat:
Scot Armstrong
Pääosanäyttelijät:
André Benjamin, Maura Tierney, Will Ferrell, Woody Harrelson
Maat:
USA
Kielet:
englanti