Pistejakauma

0%

0%

4%

2%

8%

20%

23%

32%

4%

8%

Pisteytykset

rating 50,000

Chinook
Käyttäjä

rating 50,000

Joo, onhan tämä ihan kaunis ja koskettava tarina ja sattuu perustumaan vieläpä tositarinaan, mutta silti leffan rahastusmeininki ja yltiöonnellinen loppu ovat ärsyttäviä elementtejä. Perheenjäsenet nousevat ikään kuin kuolleista, klassisissa kohdissa käytetään hidasteita, herkissä kohdissa taustalla soi pianomusiikki ja niin poispäin. Lisäksi hyökyaaltojen paiskautuessa rantaan veden keskellä hengestään taistelee ainoastaan kaksi päähenkilöä ja sairaalassa suurin osa katastrofin kohdanneista on valkoihoisia, vaikka kyllä niitä paikallisiakin lopulta näkyy. Itse katastrofin kuvaamiseen ei ole käytetty suuria resursseja, mutta se ei haittaa ollenkaan, koska se ei ole pääosassa.

Leffa sisältää muutamia asiavirheitä, joihin en sen tarkemmin pureudu. Leikkaus on myös paikoin outo, kuten edellä mainitut hidastukset, ja jotkin kohtaukset tuntuvat ehkä turhahkoilta.Näyttelijöissä ei sen sijaan ole mitään vikaa - sekä aikuiset että lapsinäyttelijät vievät homman hienosti kotiin. Kliseisyyksistä huolimatta elokuva jättää kyllä ajattelemisen aihetta ja saa pohtimaan vuoden 2004 tsunamin hirveitä tuhoja.

Sinipiika
Käyttäjä

rating 50,000

Todettakoon, että jotkin (tosi)tarinat toimivat elokuvina ja toiset eivät. Tämä yksilö ei ollut kovin mieleenpainuva vaan jäi jotenkin pinnalliseksi. En olisi tehosteilla ja uhrimäärillä mässäilyä toivonutkaan, mutta jotenkin kollektiivinen suuri hätä ja toisaalta yksilöiden kokemukset olisi pitänyt saada paremmin vangittua, jotta elokuva koskettaisi ja siinä olisi mitään itua. Nyt jäätiin jonnekin luonnononnettomuus-katastrofielokuvan ja dokumentin välimaastoon, eikä rohkeasti (tai hyvin) tehty kumpaakaan.

Eyehategod
Käyttäjä

rating 50,000

juba
Käyttäjä

rating 50,000

metalhead90
Käyttäjä

rating 50,000

Pix
Käyttäjä

rating 50,000

tirehtööri
Käyttäjä

rating 50,000

TomCruise
Käyttäjä

rating 50,000

Tx4
Käyttäjä

rating 50,000

Elokuvan tiedot

Selviytyminen
Selviytyminen arvosana 3,54

Selviytyminen (2012)

Alkuperäinen nimi: The Impossible

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2012
Pituus:
114 min
Tunnetaan myös nimillä:
Lo imposible
Ohjaajat:
J. A. Bayona
Käsikirjoittajat:
María Belón, Sergio G. Sánchez
Pääosanäyttelijät:
Ewan McGregor, Naomi Watts, Oaklee Pendergast, Samuel Joslin, Tom Holland (X)
Maat:
Espanja
Kielet:
englanti, thai