Arvostelu

Ihan viihdyttävä, vaikkei mitenkään omaperäinen western.

Seitsemän rohkeata miestä on western-versio Akira Kurosawan Seitsemästä samuraista. Juoni on identtinen alkuperäisen kanssa, eli rosvojoukkion terrorisoimat kyläläiset pyytävät aseistautuneita miehiä suojelemaan heidän kyläänsä.

Paitsi että Seitsemän rohkean miehen juoni on samanlainen Seitsemän samurain kanssa, niin myös päätapahtumat ovat melko samat. Paljon muutoksiakin on sentään tehty, niin ettei tämä nyt ihan suora kopio ole. Eikä tämä jäänyt viimeiseksi Kurosawan western-käännökseksi, sillä Sergio Leone teki neljä vuotta myöhemmin Yojimbosta western-version nimeltään Kourallinen dollareita.

Seitsemän samurain lievän kopioinnin lisäksi tämä elokuva ei juonellisesti ole hirveän omaperäinen western. Näitä pyssysankarit suojelemassa kyläläisiä -westernejä on nähty jo armottoman pitkä liuta. Toki tämä on aiempiin westerneihin nähden tiukempi pläjäys, eikä juonen kliseisyys pääse muutenkaan pahemmin häiritsemään. Myös loppuratkaisu on hieman muista westerneistä poikkeava.

Mutta on tämä silti ihan hyvä elokuva. Taistelukohtaukset on tehty todella hyvin, eikä luoteja säästellä. Ruumiitakin tulee aikansa elokuvaksi todella paljon, bodycount on jo yli viisikymmentä. Verta ei kylläkään juuri nähdä. Muutenhan sitten on meininki suhteellisen realistista, vaikka hieman huvittaakin maalaisten juuri pesulasta tulleet vaatteet. Ei tämä sentään ole pelkkää räiskintää, vaan tässä on useita hetkiä, jolloin ei tapahdu mitään. Musiikkikin on ihan hyvää, vaikkei Ennio Morriconen legendaaristen kappaleiden tasolle päästäkään. Loppujen lopuksi Seitsemän rohkeata miestä on ihan viihdyttävä western, vaikkei esikuvansa tasolle ylläkään.

Pisteet: rating 70,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 22.04.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Suuri hiljaisuus
Suuri hiljaisuus arvosana 4,16
Suuri hiljaisuus
Vain muutaman dollarin tähden
Vain muutaman dollarin tähden arvosana 4,41
Vain muutaman dollarin tähden
The Proposition
The Proposition arvosana 3,66
The Proposition
Oikeuden puolesta
Oikeuden puolesta arvosana 3,74
Oikeuden puolesta

Elokuvan tiedot

Seitsemän rohkeata miestä
Seitsemän rohkeata miestä arvosana 3,74

Seitsemän rohkeata miestä (1960)

Alkuperäinen nimi: The Magnificent Seven

Genret:
Western
Valmistusvuosi:
1960
Pituus:
125 min
Tunnetaan myös nimillä:
Seitsemän rohkeaa miestä
Ohjaajat:
John Sturges
Käsikirjoittajat:
William Roberts
Pääosanäyttelijät:
Charles Bronson, Eli Wallach, Horst Buchholz, James Coburn, Robert Vaughn, Steve McQueen, Yul Brynner
Maat:
USA
Kielet:
englanti