Pistejakauma

2%

0%

0%

2%

4%

11%

39%

30%

6%

6%

Pisteytykset

rating 60,000

Lassomies
Käyttäjä

rating 60,000

7 rohkeata miestä merkitsee ainakin aikansa munakkainta jätkäkaartia ja unelmavävyporukkaa, jota ei enää tänä päivänä nähtäisi - Steve McQueen siinä viileimpänä. Sääli vain, että Leonen spagetti westernit ovat sittemmin jättäneet perinteisen suoraselkäiset sankarit ja ihanteen nielemään erämaiden pölyä. Seikkailu ei muutenkaan ylly Elmer Bernsteinin sinänsä klassisen tunnarin henkeen mukaan.

*Uusintakatseluedit 18.8.2015*
Eipä juuri kuuden vuoden tauko auttanut: leffa ei vieläkään vie mukanaan kuin hetkittäin. Aiempi vertaukseni spagettilänkkäreihin voi olla kohtuuton, mutta ei niitä hyviä länkkäreitä toisaalta Leonenkaan myötä keksitty. Budd Boetticherikin teki jo 50-luvulla varsin pienimuotoisia, joskin hyvin näppäriä westernejä.
En kehtaa sanoa, että leffan keskiosa olisi turha, koska jokin pointtihan siinä täytyy olla, mutta ihan totta puhuen en huomaisi mitään eroa dramaturgiassa, jos Rohkeiden miesten saapumisesta kylään leikattaisiin suoraan loppuammuntoihin. Jos hahmot vaikka kasvaisivat yhtään erottuviksi hahmoikseen sinä aikana, niin se voisi jäädä mieleen. Muuten jää vain jälkeenpäin ihmettelemään, keitä ne loput kolme siitä seitsemän joukosta on. "Vin, Chris, Britt ja muut" -viittaus hahmoihin yhdeltäkin nimettömältä henkilöltä kuvaa osuvasti ongelmaa.
Vuoropuhelu taittuu kyllä, jos siihen nyt kiinnittää huomiota. Juuri sellaista vuosisadan puolivälissä hienosti voinutta kekseliäisyyttä ja retoriikkaa: varsinkin tässä matematiikassa, mitä miehet tekevät punnitessaan revolverisankarin työn hyviä ja huonoja puolia.

Tertsi
Käyttäjä

rating 60,000

The Magnificent Seven keräsi yhteen(ainakin näin jälkikäteen ajateltuna) aikansa kovimpia miesnäyttelijöitä. Veijarimeininkiä löytyy, ja vaikka ammuskelukohtaukset ovatkin nykymittapuulla varsin pehmoisaa paukuttelua, ei elokuvan katsominen käy kovinkaan tylsäksi. Siitä pitävät huolen Brynner, Wallach, Bronson, Coburn ja kumppanit. Letkeää länkkäriviihdettä, ei sen kummempaa.

Titan90
Käyttäjä

rating 60,000

Tarina köyhästä kylästä, joka palkkaa seitsemän palkkasotilasta poistamaan terrorisoivan rosvojoukon, joka nyhtää kylän tasaisin väliajoin tyhjäksi ja jättää vain sen verran, että voi tulla uudestaan jonkin ajan kuluttua. Siis käytännössä legendaarinen Kurosawan Seitsemän samuraita lännen miljööseen sijoitettuna. Matkalla pohditaan elämän tärkeimpiä arvoja ja sitä, kuinka palkkasotilas jää paljosta paitsi, vaikka äkkiseltään idolisoiva ajattelumalli kuvittelisi toisin.

Magnificent Seven ei mielestäni yllä lähimainkaan parhaimpien western-elokuvien joukkoon. Tutusti musiikkimaailma on jälleen kerran poikkeavan hyvää, mutta muuta erikoisen vahvaa osa-aluetta ei elokuvasta löydy. Tarina toimii paremmin Kurosawan tuotoksessa ja länkkärityyliin vedettynä se tuntuu jotenkin väkinäiseltä. Ylinäytteleminen on voimissaan, eivätkä lähes vitsinomaiset pienet sivujuonteet tuo mitään lisäarvoa.

Suurehkoista ongelmistaan huolimatta Seitsemän rohkeaa miestä on varsin viihdyttävä kokonaisuus (kuten niin monet aikansa westernit), mutta mitään erikoista siitä on turha hakea. Kliseinen ja kertaalleen paremmassa muotissa (itse asiassa tämän elokuvan uudempi vedoskin on parempi) nähty idea ei oikein saa tuulta siipiensä alle.

.

dot
Käyttäjä

rating 60,000

hell bill
Käyttäjä

rating 60,000

Herman Tottooro
Käyttäjä

rating 60,000

KaiZeri
Käyttäjä

rating 60,000

lällälää79
Käyttäjä

rating 60,000

mauge
Tähtääjä

rating 60,000

Pertsa69
Käyttäjä

rating 60,000

QT
Käyttäjä

rating 60,000

TeeP
Käyttäjä

rating 60,000

Tx4
Käyttäjä

rating 60,000

WGB
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Seitsemän rohkeata miestä
Seitsemän rohkeata miestä arvosana 3,74

Seitsemän rohkeata miestä (1960)

Alkuperäinen nimi: The Magnificent Seven

Genret:
Western
Valmistusvuosi:
1960
Pituus:
125 min
Tunnetaan myös nimillä:
Seitsemän rohkeaa miestä
Ohjaajat:
John Sturges
Käsikirjoittajat:
William Roberts
Pääosanäyttelijät:
Charles Bronson, Eli Wallach, Horst Buchholz, James Coburn, Robert Vaughn, Steve McQueen, Yul Brynner
Maat:
USA
Kielet:
englanti