Arvostelu

Roolisuorituksista huolimatta leffa on parhaita parodioita ja laatuviihdettä.

Onhan parodioita nähty ennenkin. Melkein jokaisesta genrestä on väännetty parodia. Ainahan parodiat ei ole ollut hyviä, mutta ainahan niitä on ihan hauska katsella. Tällä kertaa olisi aikomus tehdä prodia kauhufilmeistä. Osansa saa Kuudes aisti, Blair witch project, Matrix, Scream ja Tiedän mitä teit viime kesänä. Tällä kertaa vitsit menevät navan alapuolelle.

Kaunis ja suosittu Drew tapetaan. Sitten hullu veitsimies rupeaa käymään myös muiden nuorten kimppuun. Cindy, Buffy, Brenda, Greg, Bobby ja Ray alkavat ajattelemaan murhien syynä olevan heidän vuosi sitten murhaama mies.

Wayans-veljekset onnistuvat aina naurattamaan. He onnistuvat tekemään alapäähuumorista erittäin hauskaa. Tällä kertaa näkyy vähän tissejä, mutta nekin vain murhaajan lukemasta pornolehdestä. Höh! Mutta ei se haittaa jos kerran leffa sisältää muuten naurattavaa alapäähuumoria.

Leffasta löytyy erilaisia hahmoja. Ray on kaappihomo, Buffy on teinimissi ja kauhea huora, tyttöjen liikunnanopettaja miss Mann on transu ja Buffyn veli on vammainen. Silti hauskin hahmo on Brendan veli Shorty, jonka lempipuuhiin kuuluu huumeiden vetäminen.

Näyttelijät ei ole kovin hyviä. En muista Brendan näyttelijän nimeä, mutta silti hänen katsomisensa on tuskallista. Hän vain valittaa ja kimittää. Roolisuorituksista huolimatta leffa on parhaita parodioita ja laatuviihdettä. Leffan mainoslause oli: Ei armoa. Ei häpyä. Ei jatko-osaa. Mutta aika on kulunut ja voit nähdä Scary movie 2:sen Anttilan hyllyllä. Siinäkin nähdään sitä alapäähuumoria, mutta ei ole silti niin hauska kuin tämä.

Jos pidät parodioista ja tykkäät nauraa alapääähuumorille, niin leffa on oikea valinta sinulle. Tosin ei varmaan ihan kaikki tykkää nauraa tälle tekeleelle. Leffa ansaitsisi täydet pisteet, mutta roolisuoritukset eivät ole niin hyviä niin se laskee leffan tasoa puolella pisteellä.

Pisteet: rating 90,000

Thoke
Tykittäjä, 620 arvostelua
Arvosteltu: 19.11.2002
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Calamari Union
Calamari Union arvosana 3,74
Calamari Union
Diktaattori
Diktaattori arvosana 4,15
Diktaattori
Tappajahai
Tappajahai arvosana 4,11
Tappajahai
Komisario Palmun erehdys
Komisario Palmun erehdys arvosana 4,22
Komisario Palmun erehdys

Elokuvan tiedot

Scary Movie
Scary Movie arvosana 3,20
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
86 min
Ohjaajat:
Keenen Ivory Wayans
Käsikirjoittajat:
Aaron Seltzer, Jason Friedberg, Shawn Wayans
Pääosanäyttelijät:
Anna Faris, Carmen Electra, Dave Sheridan, Marlon Wayans, Regina Hall, Shannon Elizabeth, Shawn Wayans
Maat:
USA
Kielet:
englanti