Pistejakauma

1%

7%

1%

8%

7%

32%

22%

14%

4%

4%

Pisteytykset

rating 80,000

Joku
Käyttäjä

rating 80,000

Hieno fantasiaseikkailu. Matkalla törmätään historiasta tuttuihin hahmoihin, peikkoihin, jättiläisiin, kävästään titanicilla ja ties mitä. Lopussa tietysti vastaan tulee vielä itse paholainen. Erikoistehosteet on kelpo katseltavaa, elokuvan ikäänkin nähden. Ainoastaan elokuvan loppu oli vähän omituinen, mutta eipä sekään jäänyt suuremmin haittaamaan.

Uytp7
Tähtääjä

rating 80,000

Seikkailu kutsuu urheita sankareita! Tai no kuutta kääpiötä ja suu ammollaan kaikkea ihmettelevää poikaa. Noh, sankaritekoja sentään varmaan tehdään! Eh, rahaa ja vaurautta sekalainen seurakunta kaipaa. Terry Gilliamin ihmeellisen mielikuvituksen tuote salpaa hengen hienolla kuvastollaan, missä lavasteita ei edes erota sellaisiksi ja tehosteetkin ovat pysyneet nykykatsojalle silleen sympaattisen pöheleinä. Tarinan tempo laahaa välillä kun tiettyjä kummallisuuksia jäädään jänkäämään liian kestoisasti, mutta muuten Time Bandits skulaa erinomaisesti.

John Cleesen Robin Hood oli hauskinta kamaa sitten juustohöylän keksimisen. Muutoinkin hupaisissa rooleissa on taitavia kykyjä kuten Holm, Palin, Warner ja Duvall, joiden suuhun kirjoitettu materiaali sopii täydellisesti. Mitään kaikkea mullistavaa opetusta tästä on (onneksi) turha hakea, lopetuskin jättää oudon olon, kun näette sen ymmärrätte miksi. Tiivistäen siis monipuolisia näköaistiherkkuja tarjoillaan täyden kattauksen edestä, seikkailuhenkeä kuusi tuopillista sekä vatsalihakset kipeiksi. Voimakas yläpeukutus, jänteet venähtivät. En lähde sakottamaan kehnohkosta pääosapojasta sen suuremmin, tapahtumien todistaja skidi oli siinä missä me muutkin.

Brutus
Käyttäjä

rating 80,000

jalakanen
Käyttäjä

rating 80,000

Katmand0r
Käyttäjä

rating 80,000

klauskinki
Käyttäjä

rating 80,000

Söpö
Ylläpitäjä

rating 80,000

Starbuck
Käyttäjä

rating 80,000

tony22
Käyttäjä

rating 80,000

Ville
Tähtääjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Rosvoja, rosvoja!
Rosvoja, rosvoja! arvosana 3,19

Rosvoja, rosvoja! (1981)

Alkuperäinen nimi: Time Bandits

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1981
Pituus:
116 min
Tunnetaan myös nimillä:
Aikavarkaat, Time Bandits - Aikavarkaat
Ohjaajat:
Terry Gilliam
Käsikirjoittajat:
Michael Palin, Terry Gilliam
Pääosanäyttelijät:
David Warner, Ian Holm, John Cleese, Katherine Helmond, Michael Palin, Sean Connery, Shelley Duvall
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti